DILBEEK - Inhuldiging nieuwe scoutslokalen Paloke en viering 50 jaar scouts Paloke

C21

DILBEEK - Inhuldiging nieuwe scoutslokalen Paloke en viering 50 jaar scouts Paloke

Editiepajot-ingezonden-scouts-paloke-17092014
ingezonden

Zaterdag 20 september viert scouts Paloke feest. Dubbel feest! Om te beginnen is er de opening van de nieuwe lokalen. De tweede feestreden is natuurlijk het 50-jarig bestaan.

Om 13u30 vertrekken scouts en oud-scouts van Paloke in stoet én in uniform van het gemeentehuis naar de nieuwe lokalen. “Na een afwezigheid van bijna twee jaar nemen we met veel toeters en bellen (en met de fanfare van Sint-Martens-Bodegem) weer onze intrek in onze vertrouwde wijk. En hebben we weer een eigen plek. En wat voor één!”, aldus groepsleider Mattias De Groot.

Het gebouw oogt inderdaad mooi. De negen taklokalen en het stamlokaal (voor de leiding) lijken een grote houten doos, die opgaat in het grote, door bomen omgeven terrein. In het lokaal vallen een aantal energiebesparende snufjes op. Bedet Smeulders (voorzitter beheerraad scouts Paloke) “Na 4 uur inactiviteit valt het licht automatisch uit, verwarming wordt centraal geregeld zodat de verwarmingskosten niet nodeloos oplopen, vloerverwarming in het stamlokaal, …”

De bouw van het lokaal heeft heel wat werk én geld gekost. “We zijn de gemeente bijzonder dankbaar om  -zeker in deze financieel moeilijke tijden- haar belofte na te komen. Zij hebben de bouw gefinancierd, de (beheerraad van de) scouts nam de afwerking op zich. “ aldus Bedet.

Dat dit project ook voor de gemeente belangrijk is, blijkt uit de vertegenwoordigers op deze opening. Burgemeester Willy Segers zal de scouts verwelkomen in hun nieuw lokaal, schepen van jeugd Lies Vereecke  gaat dieper in op het belang van een goede jeugdwerking in de gemeente en de verantwoordelijkheid die de scouts moeten opnemen voor dit nieuwe lokaal. Tot slot zal schepen van patrimonium Jef Vanderoost het hele bouwproces toelichten, ondersteund door het nodige cijfermateriaal.

Als de begrotingsbesprekingen geen roet in het eten gooien, mogen we ook kersvers Vlaams minister voor Cultuur, Media, Jeugd en Brussel verwelkomen. Minister Sven Gatz –zelf een oud-scout uit Koekelberg- heeft immers al jaren een goede band met scouts Paloke.

Na de inhuldiging, waarbij de burgemeester en de groepsleider samen een sjorbalk doorzagen om toegang te krijgen tot de lokalen, gaan de festiviteiten echt van start. Ine Van Ginderachter en Barbara Mayaert (groepsleidsters): “Vandaag vieren we ook het 50-jarig bestaan van scouts Paloke. En dat scouts Paloke ook bij de oud-leiding het hart sneller doet slaan, zien we aan de opkomst en de medewerking. De Oulepa (Oud Leiding Paloke) staat in voor de barbecue (meer dan 500 leden en oud-leden hebben zich al ingeschreven), de wat jongere garde sjort een indrukwekkende vlaggenmast, de beheerraad pakt uit met een eigen biertje “Palokus”… Vandaag zie je Paloke op z’n best!”

En gefeest zal er worden. Een fancy fair voor de jongste kinderen, een scoutsrally voor de ouders, fotocollages en -filmpjes van heel wat scoutskampen, meezingen met de bekendste scoutsliedjes en fuif om deze heuglijke dag af te sluiten.

Ze hopen jullie zaterdag 20 september te mogen verwelkomen op dit feestelijk gebeuren.

Het programma in een notendop:

  • 13u00: verzamelen voor het gemeentehuis
  • 13u30: in stoet naar de nieuwe lokalen
  • 14u00: speeches en officiële inhuldiging lokalen
  • 14u30: receptie (aangeboden door het gemeentebestuur van Dilbeek en de beheerraad van scouts Paloke)
  • 15u00: fancy fair, tentoonstelling 50 jaar scouts Paloke, rally, …
  • 17u30: bbq verzorgd door Oulepa (Oud-leiding Paloke)
  • 20u00: zangstonde met bekende scouts- en kampvuurliedjes
  • 21u00: covergroep Silicon Carne en fuif

Praktisch:

Zaterdag 20 september ’14, om 13u00 aan het gemeentehuis van Dilbeek of vanaf 14u00 aan de scoutslokalen (Berchemstraat 129, 1700 Dilbeek).

Contactgegevens

Groepsleiding scouts Paloke

Beheerraad:

De dag zelf beschikbaar voor de pers:

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief