DILBEEK / TERNAT / LEEUW / RODE - De Poel vzw investeert verder in haar accommodaties

C21

DILBEEK / TERNAT / LEEUW / RODE - De Poel vzw investeert verder in haar accommodaties

De_poelkopie
EP

De Poel Vzw, met afdelingen in Schepdaal, Ternat, Ruisbroek, St-Pieters-Leeuw en St-Genesius-Rode blijft verder investeren in hun accommodaties. Zo zijn ze gestart met de bouw van een industrieel voedingsatelier in St-Genesius-Rode. De gasten zullen er verkoopbare, kwaliteitsvolle producten maken, zodat ze later eventueel kunnen doorstromen naar het reguliere of semi-reguliere arbeidscircuit.

In St-Pieters-Leeuw zal er een volwaardige computerklas ingericht worden, en er zal geleerd worden, om de persoonlijke ontwikkeling van de gasten te bevorderen. Een heus trainingscentrum om de noden bij de verschillende arbeidsvormen op te vangen, zal er uitgebouwd worden. Daarnaast is ook de optimalisering van een houtatelier aan de orde.
In Schepdaal wordt er gezorgd voor rust, ontspanning en relaxatie voor personen met de zwaarste zorgvraag. Bijkomend sanitair, douche en badkamer, passieve snoezelruimte werden reeds gerealiseerd. Een actieve snoezelruimte en snoezeltuin staan nog op de planning. De Poel Vzw wil bekomen dat iedereen zich “wel” voelt in zijn “zijn”.
Daarnaast wordt er in het home van Ruisbroek en in de bungalows van Ternat opvang geboden en activiteiten aangeboden aan gasten die hier permanent of tijdelijk nood aan hebben.
Vanaf oktober 2014 wordt er gestart met een nieuwe unitwerking bij De Poel, waarbij de visie van De Poel werd aangepast: de mogelijkheden van de cliënt en zijn netwerk, en hierbij ook zorg op maat, staan centraal.
De Poel Vzw organiseert verschillende activiteiten om al deze projecten te kunnen verwezenlijken.
Zo organiseert de gebruikersraad op vrijdag 10 oktober van 17u tot 21u en op zaterdag 11 oktober van 14u tot 18u een wijndegustatie, dankzij de bereidwillige medewerking van volgende serviceclubs: Rotary club St-Pieters-Leeuw, Fifty-One club , Lions club St-Genesius-Rode en Lions club Halle-Arenberg. Deze wijndegustatie zal plaatsvinden in kasteel Coloma, J. Depauwstraat, 25, te St-Pieters-Leeuw. U heeft daar natuurlijk ook de mogelijkheid om wijnen te bestellen. Voor meer info kan u terecht bij Freddy Steens, GSM: 0474/866 301
Het personeel en de bewoners van De Poel te Ternat nodigen u en uw familie uit op hun eetfestijn. Dit vindt plaats op zaterdag 11 oktober 2014 van 17u tot 22u en zondag 12 oktober 2014 van 11u30 tot 16 in parochiezaal “St-Jozef”, Dahlialaan, 1, 1742 Ternat. Op het menu staan Ossetong in madeirasaus, halve haantjes en balletjes in tomatensaus . Voor meer info, kan u terecht bij De Poel Ternat, tel.: 02/452 23 27.
Kan u niet aanwezig zijn, en wil u De Poel toch steunen? Dan kan u een gift doen op het nummer BE42 7795 9092 6054 met vermelding van “wijndegustatie” of “eetfestijn”. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. De gasten, personeel en directie van Vzw De Poel hopen u te mogen verwelkomen op één van bovenstaande activiteiten en dankt u op voorhand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief