DILBEEK - Een studentenbal bracht René en Liliane 50 jaar samen

C21

DILBEEK - Een studentenbal bracht René en Liliane 50 jaar samen

Dsc_7584_goud_renaat_en_liliane
Foto's Nand Sluys
 
Dsc_7587_goud_renaat_en_lilliane
Foto's Nand Sluys

René Vermeir (75) en Liliane Morre (73) uit de V. Van Malderlaan 39/3 in Dilbeek vierden hun gouden jubileum. Ze leerden elkaar kennen op de dansvloer van een studentenbal in de zaal Select in Schepdaal.

René was in Opwijk voetballer bij Opwijk en Mazenzele, voorzitter van de jeugdbeweging KAJ en de jeugdraad. Hij behaalde in St.Thomas in Brussel eerst het diploma van onderwijzer en nadien van regent wiskunde. Hij gaf les in een technische school in Londerzeel. Via avondwijs werd René licentiaat Handelswetenschappen. Zijn eindwerk handelde over computers en zo kon hij aan de slag in Sint-Aloysius, nu Hub.
Nadien werkte hij nog bij de brouwerij Whitebread. Liliane volgde handelsregentaat en gaf dertien jaar lang les in in het Assumpta instituut, nadien Don Bosco, in Sint-Pieters-Leeuw. In ’74 werkte René voor Eternit Brussel en veranderde hun leven helemaal. Liliane stopte na 13 jaar met lesgeven en de familie vertrok voor 12 jaar naar Indonesië. Hun gezin groeide met 2 kinderen, zoon Kris met de 3 kleinkinderen: Kloë, Todd en Tess, zij wonen in Nieuw-Zeeland en dochter An met kleinzoon Tomas, zij wonen in Londen. René en Liliane verbleven nadien nog 7 jaar in China en 7 jaar in Hong-Kong tot hun pensioen. Nu verblijven ze 6 zomermaanden in Dilbeek en 6 maanden in Nieuw-Zeeland bij zoon Kris. Daar speelt René Bowls, een typisch Engels spel dat gespeeld wordt met afgeplatte ballen. Liliane doet aan quilting, patchwork. Samen bridgen ze.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2015
Marc Sluys
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief