DILBEEK - Camera’s langs Ninoofsesteenweg ondersteunen politiediensten

C21

DILBEEK - Camera’s langs Ninoofsesteenweg ondersteunen politiediensten

Segers_camera
 

Ten laatste tegen het voorjaar van 2017 hangen aan twee signalisatiepalen aan het afrittencomplex 13 aan de Ninoofsesteenweg (N8) ANPR-camera’s. Deze camera’s kunnen nummerplaten herkennen. De plaatsing van deze camera’s kost Dilbeek 96.000 euro.

 

Dit ANPR-systeem (automatic numberplate recognition) registreert alle nummerplaten van de voertuigen die er op een van de vijf rijstroken op de N8 net voor de brug over de Ring voorbijrijden en vergelijken deze met de politiedatabank van geseinde nummerplaten. Deze camera’s bieden vele voordelen, zei burgemeester Willy Segers (N-VA) op de gemeenteraad. “Wanneer bijvoorbeeld een als gestolen geseinde nummerplaat wordt gelezen, geeft dit automatisch een alarm bij de politiediensten. Zo kan deze onmiddellijk reageren. Ook in gerechtelijke onderzoeken naar feiten gepleegd door bv. rondtrekkende inbrekersbendes heeft ANPR zijn nut al bewezen. Dit systeem laat zelfs toe om, via de dispatching van de federale politie in Leuven – waar de hits verwerkt worden-,een politieploeg te sturen naar de plaats waar zo’n voertuig opgemerkt werd. In dergelijk geval krijgt de politie van Dilbeek tegelijkertijd een waarschuwing.”

 

Niet de laatste camera’s

Het is niet uitgesloten dat er meer camera’s komen. Burgemeester Willy Segers: “Uiteraard gaan we eerst de werking van deze camera’s evalueren en nakijken wat dit aan inzet van bijkomende mankracht vraagt. Bij een positieve evaluatie is het zeer reëel om voor een verdere uitbouw te kiezen. We bekijken dit liever ook onmiddellijk ‘regionaal’, in functie van het geplande cameraschild rond Brussel zoals gouverneur De Witte van Vlaams-Brabant wil.”

De lokale politie Dilbeek zal voor dit project samenwerken met het Vlaams Gewest en de Communicatie – en informatiedienst van de federale politie. 

 

Communicatie

De politie van Dilbeek investeert tegelijk fors in ICT. Om de recentste technologische evoluties te volgen en alle informaticasystemen op punt te houden wordt de informaticaomgeving van de politiezone vernieuwd. De bestaande servers worden afgebouwd en gevirtualiseerd en het wordt mogelijk de politiedatabanken te raadplegen op het terrein. Dit zorgt voor een meer efficiënte werking en meer blauw op straat. De administratieve verwerking gebeurt immers ook voor een groot stuk vanop het terrein. Deze investering wordt geraamd op 112.000 euro.

 

Scooters

De politie van Dilbeek investeert met de aankoop van scooters op een milieuvriendelijke manier in zijn voertuigenpark. “Het huidig scooterpark”, aldus burgemeester Willy Segers, “dateert van 2007. De politie wil de oude scooters vervangen door nieuwere, performantere en milieuvriendelijke scooters. De voorkeur gaat uit naar elektrische modellen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief