GALMAARDEN - Steeds gevaarlijker aan de schoolpoort

C21

GALMAARDEN - Steeds gevaarlijker aan de schoolpoort

Editiepajot_galmaarden_oversteek_foto_marc_colpaert__kopie_
Het is gevaarlijk om over te steken zelfs op een zebrapad. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_peggy_foto_marc_colpaert__kopie_
Peggy De Cooman heeft al de nodige stappen ondernomen. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Ter hoogte van de schoolingang van de gemeentelijke basisschool Herhout in Tollembeek wordt oversteken op het zebrapad een steeds gevaarlijker opdracht. Tal van ouders moesten de laatste weken wegspringen om niet omvergereden te worden. Directeur Peggy De Cooman kaartte het probleem ondertussen al aan bij de politie en het gemeentebestuur.

Ter hoogte van de Winterkeer in Tollembeek ligt de gemeenteschool Herhout de kleinste school - met ongeveer 90 leerlingen - van Galmaarden. De laatste maanden valt het steeds meer op voor de ouders dat automobilisten niet meer geneigd zijn om te stoppen ter hoogte van het zebrapad voor de school, ook al werd de straat ter hoogte van het zebrapad extra versmald en werden de nodige paaltjes gesplaatst. “Ik stel het regelmatig vast en mijn vrouw vertelde het mij ook al, dat ze steeds goed moet opletten als ze met onze kinderen wilt oversteken op het zebrapad om de school binnen of buiten te gaan”, legt Olivier Berckmans uit. “Zelfs sommige bussen van De Lijn houden zich er niet aan, of ze stoppen echt op het allerlaatste moment wat toch een bijzonder slecht gevoel aan veiligheid geeft. Nu, wij leven steeds meer in een wereld waar de mensen meer en meer naar zichzelf kijken en geen oog meer hebben voor anderen”, aldus Olivier. Ook van andere ouders die hun kinderen naar de school brengen horen wij dezelfde klanken zoals: “ik was bijna mijn broek kwijt onlangs“, tot “het is echt uitkijken zelfs op het zebrapad” en “hier staan nooit geen agenten ”. Bart Lanneer die regelmatig zijn zoon Milan naar de school brengt kan er ook over meepraten. “Enkele dagen geleden wilde ik met Milan via het zebrapad oversteken, toen plots een wagen zonder ook maar enigszins te vertragen, gewoon mij op het zebrapad voorbijreed. Was ik niet gestopt dan liepen wij hier niet meer rond vandaag”, verzekerde hij. Het zou dan ook een goede zaak zijn moesten er wat meer controles ter hoogte van de school uitgevoerd worden.

Directeur Peggy De Cooman werd ondertussen al ingelicht door enkele ouders over deze onveilige situatie. “Ik heb dit dadelijk doorgegeven aan de politie en aan de gemeente Galmaarden. Zoiets mag natuurlijk niet genegeerd worden. Wij gaan nu kijken wat er kan gedaan worden om het de mensen nog duidelijker te maken dat ze hier op de Winterkeer moeten vertragen aan onze school. Af en toe eens een agent plaatsen ter hoogte van de ingang van de school, zoals dit in anders scholen gebeurt, kan al een duidelijk signaal zijn”, zei Peggy.

Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) werd ook al over dit probleem aangesproken door de ouders. “Wij zullen de nodige maatregelen nemen, maar het zijn vooral de mensen die respect moeten opbrengen en moeten stoppen voor de kinderen”, aldus de burgemeester.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief