TOLLEMBEEK - Julian wilt weer leven blazen in Flietermolen

C21

TOLLEMBEEK - Julian wilt weer leven blazen in Flietermolen

Editiepajot_galmaarden_flietermolen__kopie_
Julian voor zijn Flietermolen. - Foto © Marc Colpaert
 

Julian Still uit Engeland heeft de meer dan 200 jaar oude Flietermolen in de Flieterkouter gekocht en wil deze opnieuw gaan gebruiken. Wieken komen er niet, alles zal elektrisch functioneren zegt deze crisis manager. Hij doet nu een oproep naar de mensen uit zijn omgeving om met ideeën af te komen om nieuw leven in de ‘molenaarij’ te blazen. Wie een idee heeft is welkom nu zondag vanaf 14 uur in de Flietermolen.

Julian Still(58)is een boerenzoon uit Engeland die al meer dan twintig jaar werkzaam is in ons land en die dan ook verschillende talen spreekt, waaronder het Nederlands. Eind vorig jaar reed ik hier toevallig voorbij de molen en zag op de deur een papiertje hangen ‘te koop’. Ik dacht dat kan toch niet, een authentieke molen die zomaar te koop staat. Hij belde naar het nummer en iemand van de familie kwam met de sleutel. “Ik was dadelijk verkocht toen ik de molen en de ruimte rond de molen zag, de molensteen ligt er nog alle apparatuur staat er nog, behalve de dieselmotor, maar die ging ik toch vervangen”, zei Julian. En zo mag Julian zich de troste bezitter van een oude molen noemen. De Flietermolen werd in het jaar 1788, door Jan Walkiers, Heer van Galmaarden gebouwd. In 1954 werd de Flietermolen verkocht aan Albert Hugo en Elsa Darbé en het zijn hun kinderen die de molen aan Julian verkochten en hem vroegen om de molen in ere te herstellen.

“Ik wil opnieuw van deze molen een centrale plek in de gemeente maken en dit door terug te malen en biobloem te verkopen of een boerenmarkt te organiseren. Daarnaast is er voldoende ruimte aanwezig om er workshops te organiseren en nog tal van andere zaken”, zegt hij. En hij weet van aanpakken want Julian was meer dan 20 jaar crisis manager in ons land en werd zelfs in 2005 uitgeroepen tot de beste crisis manager van ons land. Hij heeft ondertussen al een architect onder de arm genomen om zo vlug mogelijk van start te gaan met de heropstart van de molen. “Ik zit hier wel nog met een klein probleempje want in de molen heb ik een stenen constructie gevonden en niemand weet waarvoor dit gebruikt werd en dat zou ik natuurlijk graag willen weten”, lacht hij.

Julian vraagt aan de bevolking om mee te denken hoe hij nieuw leven in de Flietermolen kan brengen en nodigt daarom iedereen uit om mee te denken over de toekomst van de molen. Iedereen is welkom op zondag 26 juni vanaf 14 uur om even langs te komen in de Flieterkouter en binnen te springen in de Flietermolen om samen te zoeken naar ‘wat blaast de molen echt terug leven in‘ U kunt Julian ook bereiken via Julian@flietermolen.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief