HALLE - Zenne en Zoniën vraagt betere beveiliging van de kleuters aan schooltje in Hondzocht

C21

HALLE - Zenne en Zoniën vraagt betere beveiliging van de kleuters aan schooltje in Hondzocht

Ed_pajot_halle_hondzocht_foto_kos
Foto KOS

Streekvereniging Zenne & Zoniën vraagt betere bescherming voor de kleuters van Hondzocht. Dit schooltje geeft uit op de druk bereden Edingsesteenweg op de Halse wijk Hondzocht. Zij hebben hun suggesties doorgespeeld naar commissaris Vanwezer van PZ Halle.

De Edingsesteenweg is een van de drukste steenwegen van Halle.
Aan deze steenweg ligt de Kleuterschool van Hondzocht. De kleuters worden gebracht door ouders en grootouders en moeten de Edingsesteenweg oversteken aan de zebrapaden.
 
Er werden al veiligheidsmaatregelen genomen zoals oplichtende platen met snelheidsbeperking van 30 km/uur en veiligheidswachters die bij opening en sluiting van de school ouders en kleuters begeleiden bij de zebrapaden.
 
Er zijn echter gevaren die blijven bestaan: wanneer de veiligheidswachter ziek is er niemand om de zebraovergang te beveiligen en de snelheidsbeperking van 30 km wordt niet steeds opgevolgd.
 
Een grootvader: “Ik heb al vastgesteld dat wanneer ik daar voorbij rijdt aan 30km/u, chauffeurs mij met lichtsignalen en claxonneren aanmanen, sneller te rijden dan de toegelaten snelheid”.
 
Om de veiligheid van de kleuters en de personen die ze komen halen beter te verzekeren, worden volgende maatregelen nu voorgesteld: plaatsen van flitslichten (zoals aan kleuterschool t'Parksken in Halle centrum) aan de overgang van de zebrapaden en hertekenen van de overgang aan de zebrapaden (inrichten als een verkeerssluis met bomen langs beide kanten en versmalling)
 
Er wordt ook gevraagd om zoals op de Demaeghtlaan speciale drempels te plaatsen in de buszone zodat het openbaar vervoer zonder problemen kan doorrijden. Tot slot vragen zij ook aanpassingen van de Edingsesteenweg waar de 50km-zone begint, zodat het verkeer moet vertragen.
 
Dit zijn slechts voorstellen van Zenne & Zoniën. Zij zijn geen verkeersspecialisten en stellen aan de politiecommissaris deze maatregelen te bespreken met de cel-verkeer. Met dit voorstel gaat commissaris Vanwezer volledig akkoord.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief