HALLE was drie dagen cellostad

C21

HALLE was drie dagen cellostad

Editiepajot_halle_servais_1
Ingezonden fotgo's
 
Editiepajot_halle_servais_2
Ingezonden foto's
 

Van 11 tot 13 april streek het Tansman cellokwartet neer in Halle voor een cellodriedaagse met Servais. De vier leden, Marinela Doko, Fernando Lima, Didier Poskin en Karel Steylaerts, gaven drie dagen stage in de Servaisacademie. Zestien deelnemers van 10 tot 59 jaar volgden individueel les, maar kregen vooral ook de kans om samen te musiceren. Ze leerden de stad van Servais kennen tijdens een Servaiswandeling en een bezoek aan het Museum.

De docenten zelf gaven een felgesmaakt concert in de raadzaal van het Nieuwe stadhuis. De cellokwartetten van Alexander Tansman, Joseph Jongen en Rudolf Matz waren een ontdekking. Tijdens de uitvoering van de ‘Fantasie burlesque ou Le Carnaval de Venise’ van Servais zat het publiek op het puntje van zijn stoel. Aartsmoeilijke muziek om te spelen, maar toch heel luchtig en aangenaam om te horen, dat was Servais’ handelsmerk. Dat kwam ook tot uiting in het werkje ‘La Babillarde’, een van Servais’ 6 Etudes.
Op zondagnamiddag was het de beurt aan de deelnemers: in de Servaiszaal van de Servaisacademie toonden ze het resultaat van drie dagen intensief werken. Met zestien verschenen ze op het podium met uittreksels van Verdi’s La Traviata, een Sarabande van Händel en een celloversie van Every Breath you Take van Sting – want de cello is er voor elk muziekgenre!
De driedaagse was een initiatief van de vzw Servais, cc ’t Vondel, de Servaisacademie en het Zuidwestbrabants Museum/dienst META.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief