HALLE - Distributiecentrum Dassenveld automatiseert diepvriesafdeling

C21

HALLE - Distributiecentrum Dassenveld automatiseert diepvriesafdeling

Colruyt_group_2013_p200
EP

Het distributiecentrum van Colruyt Group op Dassenveld in Halle heeft een nieuwe installatie in gebruik genomen die de flow van de diepvriesgoederen grotendeels automatiseert. Het systeem is vooral bedoeld om de arbeidsomstandigheden voor de medewerkers comfortabeler te maken. Zij staan nu alleen nog op het einde van de lijn, bij een temperatuur van + 3° C, tegenover -27 voordien. Een verbetering die zich des te sterker laat voelen naarmate het buiten warmer wordt.

Daarnaast zorgt de automatisatie ook voor meer efficiëntie, zodat er nu 3.000 colli’s per uur klaargemaakt kunnen worden. Elke dag vertrekken er vanuit Dassenveld 35.000 diepvriescolli’s naar de winkels van Colruyt, Bio-Planet en OKay in België.
De automatisatie van de diepvriesafdeling is vooral bedoeld om het werk voor de medewerkers comfortabeler te maken. Terwijl ze vroeger in de opslagruimte werkten bij een temperatuur van min 27° C, staan ze nu voortaan alleen nog op het einde van de lijn opgesteld, waar het 3 graden ‘warm’ is. Zo verkleint aanzienlijk de kloof met de buitentemperatuur, wat vooral bij warm weer een groot verschil maakt voor de medewerkers. Met de hulp van een specialist werd ook de ergonomie verbeterd. Zo kunnen de operatoren nu de hoogte van hun werkpost regelen. De ingebruikname van de installatie heeft ten slotte ook voor een nieuwe werkregeling met meer afwisseling gezorgd.
Het nieuwe systeem is ontwikkeld door automatisatiespecialist Intrion. De inkomende palletten worden zo veel mogelijk automatisch ontstapeld, waarna de dozen via een lijn met 27.000 schotels automatisch naar de opslagruimte gaan. Daar worden de goederen met 75 shuttles automatisch op de juiste plaats gezet. Tijdens de nacht verzorgen diezelfde shuttles de orderpicking voor de bestellingen die de volgende dag naar de winkels gaan. Op het einde van de lijn moeten de goederen alleen nog manueel in diepvrieskarren geladen worden, die dan de vrachtwagen opgaan. De installatie vergemakkelijkt ook het beheer van de stocks en van de vervaldata.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief