HALLE - Zuidwestbrabants Museum sluit zijn deuren om te kunnen verhuizen

C21

HALLE - Zuidwestbrabants Museum sluit zijn deuren om te kunnen verhuizen

Editiepajot_halle_fran__ois_1_foto_merckx
Peter François bij het winkeltje dat ook in de Ast zal te zien zijn. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_fran__ois_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Op 15 september sloot het Zuidwestbrabants Museum op de zolder van het Oud-Jezuïetencollege de deuren voor individuele bezoekers. Een deel van de collectie zal vanaf voorjaar 2015 te zien zijn in den AST, in de gerestaureerde mouterij op de Meiboom.

In het najaar neemt de stadsdienst META – een afkorting voor Museum, Erfgoed, Toerisme, Archief – zijn intrek in de gerestaureerde mouterij. In dat nieuwe gebouw, den AST, zal je de collecties van het Stadsarchief en een deel van de museumcollectie terugvinden.
Op het gelijkvloers en de tweede verdieping komt de permanente tentoonstelling ‘Halle, Heilig en Duivels’. Men zal er ook met al je erfgoedvragen terechtkunnen bij het nieuwe erfgoedloket of een bezoek kunnen brengen aan het industrieel belevingsparcours.
De verhuis en de inrichting worden nu volop voorbereid. In september-oktober zal er daarom een verminderde dienstverlening zijn.  
In den Ast zal er minder tentoonstellingsruimte zijn, maar wel meer stockage ruimte. “Dat gaan we opvangen door regelmatiger van onderwerp te veranderen en ook door met collecties naar buiten te komen. Ik denk dan aan de Oude Post, het foyer van het stadhuis, in vitrines van handelszaken en ook door panelen in de stad te brengen”, zegt conservator Peter François
Voor Peter François is de verhuis een vooruitgang.
De eerste tentoonstelling die in de Ast zal te zien zijn gaat volledig over O.L.V. van Halle, de basiliek en 800 jaar stad Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief