HALLE - Family Duck is terug

C21

HALLE - Family Duck is terug

Editiepajot_halle_family_duck
Ingezonden foto
 

2014 zou het jaar van de comeback van Family Duck worden. De reünie van de bekende eighties funkband, finalist Humo’s Rock Rally 1986, winnaar Belgian Rock Concours 1987, zou na 25 jaar een feit zijn.

De ex-leden, John Premereur ( gitaar en leider van de band ), Olivier Descamps ( bas ) en Albert Elias ( drum ) voorheen gekend als de groep Starfunker en the one and only Eric Baranyanka en toetsenman Dany Van Den Berghe bundelden nogmaals hun krachten. Saxofonist Chris Thoeye kon er jammer genoeg niet bij zijn en werd vervangen door Luc Wielockx en Alain Delhaye die de band kwamen versterken. Met een keuze uit eigen nummers, nieuw eigen werk, the best of van de vroegere singles, een aantal uitgelezen soul en funk covers, gingen zij weldra de Belgische funk opnieuw op de kaart zetten. In de maand maart startten de opnames voor deze E.P. te verschijnen op label HKM van de heer Hans Kusters, hun platenbaas van 25 jaar geleden.
Toen gebeurde het tragische en meest ondenkbare. Op 16 april, een paar dagen na zijn gitaar partijen te hebben ingespeeld, overleed John Premereur zeer plotseling in het midden van de opname periode. De overblijvende leden van Family Duck beslisten deze E.P., ondanks de diepe schok, toch af te werken ter ere van John Premereur ( 1958-2014 ).
Eric en zijn vrienden met David Piedfort op gitaar ( Een topper zegt Eric n.v.d.r.) stellen hun E.P. voor tijdens een gratis optreden. Op 8 november om 21.30 uur in “Den Herberg”, Octave de Kerchove d’Exaerdestraat 16 te 1501 Buizingen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief