HALLE - Een nieuw zorg- en sociaal loket in Essenbeek

C21

HALLE - Een nieuw zorg- en sociaal loket in Essenbeek

Editiepajot_halle_bib_foto_merckx
Foto Merckx

Samen met het OCMW is de stad verantwoordelijk voor het lokaal sociaal beleid in Halle, wat ook betekent dat er een “sociaal huis” moet worden ingericht. Dit sociaal huis moet informatie bieden, doorverwijzen en een loket hebben waar mensen met vragen over sociale zaken terecht kunnen. Nu komt er een sociaal huis in de bibliotheek van Essenbeek.

In Halle kozen ze voor een combinatie van het digitaal sociaal huis (via internet) met een fysiek sociaal huis, waar men echt naartoe kan. Het digitaal sociaal huis kan men raadplegen op www.digitaalsociaalhuis.be/halle . Je vindt er alle informatie rond sociale dienstverlening in onze stad. Het oud wezenhuis op de A. Demaeghtlaan (naast het Koninklijk Atheneum) wordt momenteel verbouwd tot het fysieke sociaal huis. We willen echter niet alleen sociale dienstverlening aanbieden in het centrum van Halle, maar ook dichter bij de burger in wijken en deelgemeenten. Momenteel bestaan er al twee “antenneposten” van het sociaal huis: in Lembeek (in dienstencentrum De Lemoon) en Buizingen (Oude Pastorij). Nu werd ook een derde antennepost opgericht in het bibliotheekfiliaal van Essenbeek.
Er werd bewust gekozen voor het inrichten van een zorg- en sociaal loket in de bibliotheek, om verschillende vormen van ontmoetingen, zowel sociaal als cultureel, te stimuleren. Ze willen in de toekomst ook het verenigingsleven van Essenbeek hierbij betrekken.
Het stadsbestuur opent deze antennepost op 10 december 2014. De antennepost bestaat uit een zorg- en een sociaal loket. Het zorg- en het sociaal loket zijn de lokale aanspreekpunten in Halle voor alle vragen over zorgverstrekking en sociale aangelegenheden. Met welke vragen kan je er terecht?
Zorgloket
Aan het zorgloket kan men terecht voor alle vragen over zorg. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het woonzorgcentrum, thuiszorg, serviceflats, ondersteuningswoningen,.... Je kan er terecht voor: informatie over de verschillende soorten zorgverlening, advies, hulp en begeleiding en inschrijvingen op de wachtlijsten van de ouderenvoorzieningen van het OCMW Halle
Sociaal loket
Aan het sociaal loket kan men terecht voor alle vragen over grondrechten, inkomsten en tewerkstelling, waaronder:informatie, advies, hulp bij administratie, begeleiding bij financiële problemen, hulp bij de aanvraag van een sociale uitkering, moeilijkheden bij de betaling van energie- en waterfactuur en persoonlijke of relationele problemen
Openingsuren
-
Zorgloket: elke eerste en derde donderdag van de maand, van 15-17 uur
-
Sociaal loket: elke tweede een vierde donderdag van de maand, van 15-17 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief