Jos Bolle doet de deur definitief dicht van HALSE kunstgalerij

C21

Jos Bolle doet de deur definitief dicht van HALSE kunstgalerij

Jos_de_bolle
EP

Jos Bolle is de laatste kunstenaar die zijn werken kan tonen in kunstgalerij de Ontdekking van de Wereld op de Brusselstraat in Halle. De tentoonstelling is nog open tot 7 december

Al sinds het begin van zijn artistieke loopbaan gaat het bij Jos Bolle over het verschijnsel mens (Antropos). In onnoemlijk veel schetsen en krabbels legde hij zijn wereld vast. Jos gaat hierbij zijn eigen artistieke weg, los van alle heersende trends.
Thema’s als ontbinding, verval, destructie, gedeformeerde anatomie en antropomorfe wezens uit verschillende culturen vormen de rode draad in zijn werk. Hermafrodieten, kreupelen en mismaakten bevolken zijn wereld.
Pas in 2002 start Jos met het maken van bronzen beelden en na een lange periode van niet meer exposeren (vanaf 1997) is het Luc Van Cauter (galerie de Ontdekking van de Hemel) die Jos in 2008 terug aanzet om tentoon te stellen.
In 2011 volgt de solo-expo “Antropos, een confrontatie”. Het valt op hoe groot de symbiose is tussen de recentere bronzen beelden, de tekeningen en de schilderijen.
In 2012 oogst de tentoonstelling “Twee beeldhouwers en hun tekeningen” (Jos Bolle & Bart Jacobs) veel bijval.
Heden (2014) volgt “Intiem atelier“ de nieuwste en allerlaatste expo in de Ontdekking van de Hemel. Hierin zien we de zoektocht van een kunstenaar doorheen de voorwerpen, de schetsen, de tekeningen, de schilderijen en de beelden die zich binnen het gezichtsveld van het eigen atelier bevinden. In “Intiem atelier“ probeert Jos de grens tussen alle kunstdisciplines weg te vegen.
In “intiem atelier“ worstelt Jos Bolle zichzelf doorheen zijn leven, zijn werkplek. Alle aanwezige elementen zetten hem aan om zichzelf voortdurend te vernieuwen.
Open op zaterdag en zondag van 14u tot 18u of op afspraak Brusselsesteenweg 72, 1500 Halle Tel nr: 0498.123.063
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief