HALLE - Don Bosco Buizingen viert Don Bosco 200

C21

HALLE - Don Bosco Buizingen viert Don Bosco 200

Editiepajot_halle
Ingezonden foto

Don Bosco Buizingen stapt mee in de wereldwijde viering van Don Bosco 200. Dat gebeurt tijdens de wekelijkse viering op zondag 25 januari om 10 uur. Na de viering is er een gespreksronde, geleid door Piet Stienaers, salesiaan van Don Bosco. Het onderwerp luidt: Is de spirit van Don Bosco voor ons als parochiegemeenschap nog actueel?

2015 is voor de beweging rond Don Bosco een bijzonder jaar. Op 16 augustus 2015 zal het precies 200 jaar geleden zijn dat Don Bosco geboren werd in een klein gehucht, Becchi, in de nabijheid van Turijn. Zo iets moet gevierd worden. 2015 belooft danook  wereldwijd een dankbaar feest te worden om het geschenk dat Don Bosco is voor de jeugd, voor veel opvoeders en leerkrachten, voor de kerk en voor de wereld. Ontelbaren in het verleden en vandaag hebben veel aan hem te danken.

De beweging van Don Bosco kiest voor het logo UIT ZIJN DROOM GEBOREN’. Inderdaad is alles wat wij vandaag aan Don Bosco beleven in Vlaanderen en de hele wereld, te danken aan de droom van Don Bosco. Die ligt vervat in zijn gepassioneerde zorg voor jonge mensen en hun toekomst. Die droom deed hem een project ontwerpen dat zoveel landen overspant. Vandaag werken over die hele wereld meer dan 15.000 salesianen voor jongeren. Hun werk wordt mede gedragen door nog zoveel meer leken die zijn bewogenheid overgenomen hebben en werken in dezelfde geest: leerkrachten in de scholen, moni’s op de speelpleinen, opvoeders in voorzieningen van de Bijzondere Jeugdzorg, ouders in gezinnen en in parochies... In de meest diverse culturen slaat de pedagogische aanpak van DB bovendien aan zodat de salesianen werkzaam zijn in meer dan 130 landen. Ook parochies kozen Don Bosco als patroonheilige, zoals de parochiegemeenschap van Don Bosco Buizingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief