HALLE - Worden Betty en Marcel het seniorenpaar?

C21

HALLE - Worden Betty en Marcel het seniorenpaar?

Editiepajot_halle_derde_leeftijd_1_foto_merckx
Marcel en Betty. (Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_derde_leeftijd_2_foto_merckx
Marcel en Betty tussen enkele prinsen die hen vooraf gingen. (Foto's Felix Merckx)
 

Ook de senioren in Halle weten wat carnaval vieren is. Op zaterdag 14 februari verkiezen ze hun prinsenpaar in de polyvalente zaal van Don Bosco op de Lenniksesteenweg. Betty Vannerom en Marcel Vanderstraeten hebben zich kandidaat gesteld. Beiden zijn 58 jaar. Of zij het ook zullen worden weet zij na de show-avond en na het afleggen van tal van proeven.

Marcel is zeker geen onbekende in de Halse carnavalswereld. Hij is 13 jaar lid geweest van Halattraction en heeft ook meegewerkt aan tal van verkiezingen. Hij heeft zich vroeger willen kandidaat stellen, maar de tijd ontbrak. Marcel keeft immers vanaf de opening van restaurant ’t Kriekske in het Hallerbos (met en onderbreking van 5 jaar toen hij kelner was in het Groot café op de Grote Markt in Halle) tot verleden jaar in april de klanten bediend in ’t Kriekske. Nu werkt hij aan zee als kelner.
Betty werkt in een bedrijf dat instaat voor drinkwater, afvalwater en zwembaden. Zij heeft ook een liedje opgenomen met als titel “De melodie van de senioren”
Beiden zijn ook lid van de Confrérie van de Vaantjesboer.
Door zijn werk als kelner heeft Marcel niet veel naar de eetkermissen van de groepen en de orden kunnen gaan. Daarom organiseren zij op 21 februari in café Belle Vue aan het sas in Lembeek een grote receptie voor alle carnavalisten. Elke groep of orde krijgt er een bak bier.
Op de show-avond op zaterdag 14 februari moet Marcel zich aanbieden met 11 ‘vaantjesboerinnekes’ en de zaal binnenstappen als accordeonist.
Betty moet vergezeld zijn van 11 vaantjesboeren. Bij het binnenkomen van de zaal moet ze 1 kilogram mosselen, 1 citroen, 5 eieren en 200 gr suiker bij hebben. In de zaal zelf worden ze onderworpen aan tal van proeven en na afloop hiervan zullen ze weten of zij geschikt zijn als seniorenpaar.
Tussen de proeven door zijn er optredens van Benny Michiels en Nicky Jones en is er een muzikale omlijsting met de discobar van radio Victoria.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief