HALLE - Tentoonstelling REMADE in de Oude Post en ‘t Vondel

C21

HALLE - Tentoonstelling REMADE in de Oude Post en ‘t Vondel

Editiepajot_halle_tentoonst_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Nog tot 29 maart loopt er in de Oude Post  en in CC (t Vondel in Halle de tentoonstelling Remade. Het is de zesde samenwerking met curator Hugo Meert. Hugo Meert startte de samenwerking met CC ’t Vondel 5 jaar geleden met de tentoonstelling ‘Fuping Eleven’ in 2010. Elk daaropvolgend jaar creëerde Hugo Meert telkens weer een verbluffende tentoonstelling rond hedendaagse vormgeving: Expo Kick Cermic (2011), For FOUR (2012), For MONEY (2013), NO LIGHTS ON (2014). De komende tentoonstelling REMADE wordt Hugo Meert zijn 6de samenwerkingsproject met CC ’t Vondel!

Hugo Meert vervaardigt voor dit jaar een permanent keramiek kunstwerk: Swallow It. Een zwaluw/vogelhuis dat zich Nine Eleven-gewijs in de gevel van de oude droogtoren van de ex-brandweertoren boort. Het geeft cargo-onderdak aan elke vogel die zich als zoogdier wil voortplanten.
De tentoonstelling REMADE van CC ’t Vondel focust op het ‘maken’ en op het ‘hermaken’ van het kunstwerk: REMADE. Het ‘maken’ van het kunstwerk is een stap in het ontstaansproces van een kunstwerk die vooral voor de kunstenaar zelf van belang is. Hoe verhoudt dit ontstaansproces zich tot het uiteindelijke resultaat? Waarom herwerken of hernemen kunstenaars bestaande (eigen) werken? Waarom proberen kunstenaars iets aan bestaande werken toe te voegen?
Een veelbelovende tentoonstelling met 16 kunstenaars (o.a. Hannes Van Severen, Myung Joo Kim, Kaspar Hamacher, Caroline Andrin, Fred Biesmans, Anne Lenaerts, Sofi Van Saltbommel, …). De kunstenaars werden samengebracht door Hugo Meert i.s.m. Geert Van Doorsselaere.
Tentoonstelling open van 28 februari tot 29 maart 2015 op don, zat en zon van 10u tot 17u. Gesloten: zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015.
Meer info: www.vondel.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief