HALLE - Kunst Kraakt Fabriek

C21

HALLE - Kunst Kraakt Fabriek

Editierpajot_hlle_kunst_roggemanslaai
In deze oude werkplaats komt voor enkele dagen een kunstgalerij. (Ingezonden foto)
 

Op 20-21-22 & 23 augustus 2015 organiseren CC ’t Vondel, de stad Halle en Futurn op de oude leegstaande site van het bedrijf RAP langsheen de F. Roggemanskaai een uniek kunstevent ‘Kunst Kraakt Fabriek’. Vier dagen lang geven meer dan 20 kunstenaars het beste van zichzelf: van graffiti kunstwerken, dansperformance, schilder- en installatiekunsten, videokunst tot monumentale werken.

Na het event wordt het oude pand afgebroken en wordt er ruimte gecreëerd voor het nieuwe bedrijvenpark KAAI 17, die plaats zal bieden voor meer dan 20 bedrijven. De ontwikkelaar van dit ganse project is Futurn.
Het oude pand van RAP (nu ‘Lexiago’) staat al geruime tijd leeg. Het bedrijf verrichte er oppervlakte behandeling van metalen zoals ijzer, gietijzer, aluminium en inox alsook materialen in plastiek. Aangezien de ruimte binnenkort wordt afgebroken is het ideale moment daar om de lokale kunstenaars de kans te bieden hun werken tentoon te stellen aan de bevolking uit Groot-Halle.
Loes De Dobbeleer (CC ’t Vondel): “Futurn kocht de fabriek reeds enkele maanden terug en hierdoor krijgen we de kans om een uniek kunstproject te verwezenlijken alvorens de gebouwen worden afgebroken. ‘Kunst kraakt Fabriek’ is een veelzijdig event met tal van kunstvormen, dit voor zowel jong als oud.”
“De meeste kunstenaars zijn artiesten uit onze regio die nieuw werk maken of bestaande werken passende bij de sfeer van de locatie. Bovendien is de hal op zich al een prachtige bezienswaardigheid! De enorme lege loods, de kleine mysterieuze bijgebouwen, de industriële structuur van het gebouw… maakt deze locatie en dit kunstproject Momenteel zijn er al enkele workshops aan de gang in de maand juli, en zal er dit weekend een Graffiti Jam plaatsvinden (zat 25 en zon 26 juli).”
Meer info over de kunstenaars en het project vind je via de website: www.kunstproject.be 
Werk van volgende kunstenaars valt er te bewonderen: Veerle Verheylewegen, Eric Van Uytven, Patrick Jules Mathieu , Jo Decoster , Jos Dedecker, Roland Lefevre, Marie-Claude Cloutier, Lucien Vanhorenbeke, Tone Bert, Myriam Paridaens, Katleen Wellemans, Geert Van Kelecom, Jonas Hollevoet, Edith Verthé, Mattew Decuyper, Lieve Bollaert, Floris Vanseveren, Lore Mechelaere, Evy Locqueneux, Céline Zaman en Koen Deweerdt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief