HALLE - SBS Beukenbos in de verf gezet door ouders en juffen

C21

HALLE - SBS Beukenbos in de verf gezet door ouders en juffen

Editiepajot_halle_beukenbos_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_halle_beukenbos_2_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_halle_beukenbos_3_foto_olaf
Foto's Olaf
 

Na een oudercontact in juni ll. bleven enkele juffen en een mama van de werkgroep Ouders en Juffen nog even napraten en ontstond het gekke, uitdagende idee om de speelplaats tegen 1 september een beetje op te vrolijken met felle kleurtjes. Zo zouden ze de kinderen na de ballonnenactie van vorig jaar opnieuw kunnen verrassen met een kleurrijke school maar dan wel met een blijvender karakter. Dat zou ook passen binnen het thema van volgend schooljaar dat draait rond het ontdekken van je talenten.

Het hekje op de kleuterspeelplaats, enkele zuilen van de verschillende afdaken, houten bankjes en een paar krijtborden aanpakken… dat zou al zorgen voor een vrolijke sfeer en een warm welkom op 1 september.
Al snel zetten een aantal enthousiaste ouders en leerkrachten vol goede moed hun schouders onder het project en het resultaat is ronduit verbluffend! Van het ene kwam het andere en uiteindelijk werd de volledige speelplaats helemaal getransformeerd. En dat volledig op vrijwillige basis en dankzij de onvoorwaardelijke inzet van een paar mensen!
Er waren uiteindelijk 12 ‘verfdagen’, soms een paar uur, meestal van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Het verfproject werd helemaal getrokken door Sven en Annelies (papa en mama van Lennert en Xiebe), Jurgen en Elke (papa en mama van Tara en Fenn), juf Ann (1ste leerjaar) en juf Marleen (3de kleuterklas). Zij konden daarbij rekenen op een aantal vaste helpers en op verschillende eenmalige helpers. In totaal werkten zo’n 40 leerkrachten, ouders, grootouders en sympathisanten samen om er een kleurrijk schooljaar van te maken.
Er werd meer dan 100 liter verf gebruikt. Daarvan kregen ze heel veel verf gesponsord dankzij de inzet van juf Ann, papa Jurgen en mama Isabel.
Werkgroep Ouders en Juffen – een geslaagde combinatie
Ouders en leerkrachten willen allebei hetzelfde: gelukkige kinderen in de klas die graag naar school gaan, er heel veel bijleren en er veel vriendjes hebben! Om dat te bereiken, pakken ze het in BS Beukenbos sinds vorig schooljaar anders aan: “Ouders en Juffen” hebben zich in een werkgroep verenigd en willen als een team elkaar helpen en er SAMEN een mooie schooltijd voor de kinderen van maken.
Het besef kwam er twee jaar geleden toen de werking van de oudervereniging bijzonder stroef verliep. Er waren zeer weinig ouders bij betrokken en de samenwerking met leerkrachten en directie liep moeilijk. Enkele leerkrachten namen toen het initiatief om zich bij de ouders aan te sluiten en samen een werkgroep op te richten. “Ouders en Juffen” was geboren.
Op 1 september 2014 werd de school versierd met ballonnen als warm welkom. Vervolgens werd op de 2 algemene oudercontacten begin september een gratis drankje aangeboden en werd volop reclame gemaakt om aan te sluiten. De respons was zeer positief en het aantal leden vermenigvuldigde zich.
Sindsdien is “Ouders en Juffen” een werkgroep met enerzijds een Kerngroep die bestaat uit een groepje ouders en leerkrachten dat ongeveer één keer per maand vergadert om activiteiten voor te bereiden en samen te brainstormen over mogelijke ondersteuning van de schoolwerking en anderzijds een groep Helpende Handen met ouders die graag af en toe de handen uit de mouwen steken tijdens verschillende activiteiten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief