Handelaars Bergensesteenweg en Poststraat in HALLE teleurgesteld

C21

Handelaars Bergensesteenweg en Poststraat in HALLE teleurgesteld

Pict0196
De werken zijn bijna klaar. Foto's Ingezonden
 
Pict0198
Pict0200
Pict0199
 
Pict0201
De 4 F days zullen plaatsvinden ondanks de werken
 

De handelaars van de Bergensesteenweg en Poststraat in Halle zijn teleurgesteld omdat hun straat morgenavond niet is afgewerkt. Dit was herhaaldelijk beloofd. Een aantal activiteiten die dit weekend zijn voorzien, dreigen hierdoor minder succesvol te worden. Toch blijven de handelaars positief want ondanks de werken, zullen zij hun geplande activiteiten laten plaatsvinden.

Johnny Sterck van het Streekproductencentum keek samen met collega’s naar de werken en schreef een open brief naar het stadsbestuur.
“Toen ik deze ochtend aan mijn winkel toekwam was ik zeer blij met de vorderende werken aan de Bergensesteenweg. Ze waren aan het opkuisen en de laatste klinkers werden geplaatst, dus ik dacht nu zijn we donderdag, hier en daar nog wat afwerking en wat witte lijntjes en de werken zijn afgerond tegen het weekend (zoals in het schrijven dat we van Stad Halle mochten ontvangen).

Intussen had ik alles in gereedheid gebracht om in samenwerking met de Verenigde Handelaars de funshoppingdays te organiseren. De handelaars  verdelen bonnetjes, waarmee men in verschillende handelszaken producten kan komen proeven. Om toch zeker te zijn of alles wel in orde zou komen nam ik contact op met de bevoegde diensten van de stad, waar men mij doodleuk vertelde dat de straat pas open zou gaan volgende week woensdag. Groot was mijn verwondering daar wij tot 4 maal toe een brief in de bus kregen dat de werken klaar zouden zijn op 2 oktober (als de ‘weersomstandigheden’ dat toelieten). Toeval af niet maar in de loop van vorige week kwam ik politiekers tegen die mij vertelde dat de werken zeer goed vorderden en er schot in de zaak kwam.

Op de Bergensesteenweg is er ook één grote handelsketen gevestigd, waarvan de toegangsweg tot deze handelszaak ook één week zou afgesloten worden. Wel heb ik vastgesteld dat deze maar 1 dag afgesloten is geweest.
Nochtans werd er in het schrijven dat wij ontvingen volgende geschreven: Fase 3: Bergensesteenweg tussen Bevrijdingsplein en Arkenvest gesloten voor alle verkeer (28/09 t/m 02/10).
Wel, ik ben boos en teleurgesteld, eerst krijgt men één week voor de werken beginnen, een brief dat men in de straat werken zal uitvoeren gedurende 4 maanden, later krijg je nog 3 brieven dat men goed op schema is en alles afgerond zal zijn op 2 oktober, tot men zelf belt voor een stand van zaken en te horen krijgt dat de afspraken niet nageleefd worden. Probeer maar eens iets te organiseren voor uw klanten. Halle handelsstad??? Momenteel hoor je niet anders dan: ‘Wij komen niet meer naar Halle, wat is me dat hier, overal zijn ze aan het werken!’ En last but not least !!! post men wel op Facebook: Update van de werken: deze zullen afgerond zijn deze week, maar dat er nog moet opgeruimd worden. Met als gevolg dat de Bergensesteenweg pas in de loop van woensdag 7/10 in de voormiddag zal opengesteld worden.”

Johnny vraagt die lelijke containers voor zijn deur weg te halen en de straat open te stellen tijdens het weekend zodat de handelszaken tijdens de  evenementdagen bereikbaar zijn.
“Eén zekerheid kan ik alvast meegeven, onze degustaties gaan alvast door al dan niet met een werfcontainer voor de deur. Wij stellen onze klanten niet graag teleur. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2015
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief