Nieuwe buurtschool ‘De Winde’ op de Albertsite in HALLE vanaf 1 september 2016

C21

Nieuwe buurtschool ‘De Winde’ op de Albertsite in HALLE vanaf 1 september 2016

Editiepajot_halle_albertschool_foto_merckx
De Albertsite. (Foto Felix Merckx)
 

De stad Halle en vzw De Winde zijn tot een akkoord gekomen over een erfpachtovereenkomst voor de Albertsite in Halle. Vzw De Winde zal in het oude ‘Witse - commissariaat’ gelegen in de Albertstraat in de Sint-Rochuswijk, een nieuwe basisschool openen op 1 september 2016. De Winde start in eerste instantie met een kleuterafdeling en de eerste twee leerjaren van het lager onderwijs, en wil nadien verder uitbouwen.

Het akkoord moet eind januari nog definitief goedgekeurd worden door de Halse gemeenteraad, waarna de erfpachtovereenkomst kan ondertekend worden.
Het stadsbestuur is uiteraard zeer opgetogen: een nieuwe basisschool in Halle biedt een antwoord op de capaciteitsproblematiek in het Halse basisonderwijs. Enkele maanden geleden heeft Halle capaciteitsmiddelen gekregen van de Minister van Onderwijs waardoor HHC Buiteling, GO! De Leerboom en Sancta Maria Lagere School zullen uitbreiden. Het stadsbestuur besliste toen ook om de Albertsite niet te verkopen maar in erfpacht te geven aan een onderwijspartner die er een nieuwe school wil starten.
Het GO! en het vrije net toonden geen interesse in de gebouwen. Vzw De Winde was al geruime tijd geïnteresseerd in de locatie en is dan ook, net als het stadsbestuur, verheugd dat er een akkoord is met het college van burgemeester en schepenen.
Vzw De Winde bestaat uit een aantal leerkrachten en enthousiastelingen die op de Albertsite een volwaardige basisschool zullen oprichten. Het wordt een “brede buurtschool”. “Breed” staat voor de insteek die zij kiezen om hun onderwijs in te richten, namelijk gebaseerd op vijf pijlers: kennis, kwaliteit, kunst, ecologie en beweging. “Buurtschool” slaat op de inbedding en participatie in en met de wijk. De Winde wil een (h)echt netwerk opbouwen met de bewoners, verenigingen en handelaars van de Sint-Rochuswijk.
Met de komst van de nieuwe school wordt het algemeen onderwijsveld uitgebreid en verwelkomen we een nieuwe scholenkoepel. De Winde sluit namelijk aan bij FOPEM ( Federatie van Onafhankelijke, Pluralistische, Emancipatorische Methodescholen). FOPEM behoort tot het OKO (Overleg van Kleine Onderwijsverstrekkers).
De komende maanden zal vzw De Winde zich toespitsen op bekendmaking van de school en het gebruiksklaar maken van de gebouwen, zodat de school op 1 september 2016 feestelijk de deuren kan openen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief