HALLE – Zaal Lindegroen in Buizingen na twee jaar opnieuw open.

C21

HALLE – Zaal Lindegroen in Buizingen na twee jaar opnieuw open.

Editiepajot_halle_lindegroen_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_lindegroen_2_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_lindegroen_3_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_lindegroen_4_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_lindegroen_5_foto_devogeleer
 
Editiepajot_halle_lindegroen_6_foto_devogeleer
 

Vrijdagavond 27 november  werd in Buizingen zaal Lindegroen na twee jaar opnieuw officieel heropend. Alle meters en peters ( 319 ), vrijwilligers die meehielpen om de zaal te renoveren en , Gemeentebestuur werden persoonlijk uitgenodigd. Tijdens de opening van de zaal werd ook een kunstwerk van Lieve Bollaert ingehuldigd.

 Toen twee jaar geleden de groep intro besloot om de zaal te sluiten, kwam dit in Buizingen over als een donderslag bij heldere hemel.
De zaal Lindegroen was een begrip waar communies, koffietafels, eetfestijnen, toneelopvoeringen, prijsuitreikingen, en noem maar op gegeven werd.
Door dat de kosten hoog opliepen zag de groep Intro in het zaalverhuur geen toekomst meer. De vrienden van het Lindegroen kwamen bijeen, en snel werd beslist om de zaal een nieuw leven te geven. Samen met vele vrijwilligers werd de zaal onder handen genomen. Meer dan 100 vrijwilligers hebben samen meer dan 2.200 uren gepresteerd, er werd volledige nieuwe elektriciteit aangelegddie ondertussen ook werd goedgekeurd, er kwam nieuwe sanitair, keuken en het café, er werd gepoetst, geschilderd en vooral veel plezier gemaakt en het resultaat mag gezien worden.
Zo’n 320 meters en peters en een renovatiepremie van de Stad Halle maakte het project financieel haalbaar.
Er was ook een dank woord aan de vriendenkring van wijlen schepen Michel Bellemans die na ontbinding van de vriendenkring het keukenmateriaal schonk aan de zaal Lindegroen.
Het groen lint werd doorgeknipt door Simone en Georges die twintig jaar conciërge waren in zaal Lindegroen, de fanfare Sint Vincensius zorgde voor de muzikale omkadering.
Als kers op de taart mocht bij de officiële opening van de zaal een kunstwerk onthuld worden van de Buizingse kunstenares Lieve Bollaert.
Dit kunstwerk staat symbool voor de maandenlange samenwerking tussen vrijwilligers, meters en peters, en daarom wou Lieve Bollaert dat elk van deze mensen de kans kregen om aan het kunstwerk mee te werken. Dat kon door hun naam te onderteken op het kunstwerk.
De zaal zal de komende 27 jaar beheerd worden door de VZW Vrienden van het Lindegroen.
 Zaterdag 28 november is er van 09.00 uur tot 14.00 uur een kinderrommelmarkt, van 16.00 uur tot 18.00 uur een dorpsbingo en vanaf 19 uur start er een groot dansfeest, met volksmuziek van Quatre Beaufort.
 Vanaf nu is het opnieuw mogelijk om zaal Lindegroen te boeken voor tal van activiteiten op www.lindegroen.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2015
Emile Devogeleer
Emilke Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief