HALLE - Zuster Marie Madeleine doet haar intrede bij de Zusters Sacramentinnen

C21

HALLE - Zuster Marie Madeleine doet haar intrede bij de Zusters Sacramentinnen

Dsc_9242
Foto's Olaf
 
Dsc_9247
 
Dsc_9256
 
Dsc_9250
 
Dsc_9270
 

Vroeger was in het klooster gaan iets dat veel gebeurde. Zeker de oudere generatie kent nog de zusterlijke tijd. Vandaag is dit al eerder een zeldzame gebeurtenis en als het gebeurt zijn we natuurlijk benieuwd. Bij de Zusters Sacramentinnen in Halle is er nog wel beweging. Zo ontving Marije Verwolf, 27 jaar, uit Nederland er haar wit-zwart habij van de ordet. Zij heeft immers haar postulaat(=inloopperiode) achter de rug.

Bij de Zusters Sacramentinnen in Halle is er de laatste jaren opnieuw heel wat beweging. Regelmatig komen er “dames” een weekje meeleven om van het (slot)klooster leven te proeven.
De Monialen(=slotzusters) van Halle werden gesticht in 1958 en het klooster in de Cyprien Verhavertstraat is het enige monasterium van deze Orde in België.
 Meteen begint haar noviciaat waarin ze zich voorbereidt op haar eerste tijdelijke geloften als slotzuster van het Heilig Sacrament en OLVrouw.
Om deze nieuwe levensfase te markeren krijgt Marije ook een nieuwe (klooster)naam zuster Marie-Madeleine.
Zuster Marie Madeleine is 27 jaar. Het was een priester die haar in contact bracht met de Halse zusters. Sinds haar jeugd is ze geboeid door het katholieke geloof. Haar moeder was katholiek en haar vader was protestants. Zij kreeg de keus wat haar geloof betrof. Ze moest daarvoor eerst het sacrament van het doopsel en het vormsel ontvzangen en daarna mocht ze wat hetgeloof betrfet kiezen.  
Ondanks het vele bidden en het onderhoud van het klooster is er ook nog tijd voor ontspanning en dan neemt zuster Marie-Madelijke haar accordeon ter hand. “Het leven in een klooster kan oook plezant zijn”, zegt de zuster.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2016
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief