HALLE - Droogtoren van de oude brandweerkazerne wordt in de verf gezet

C21

HALLE - Droogtoren van de oude brandweerkazerne wordt in de verf gezet

Editiepajot_halle_brandweer_foto_merckx
Foto Olaf
 

De provincie Vlaams-Brabant was in het najaar van 2015 op zoek naar 10 publieke, niet-commerciële ruimtes waar street-art een meerwaarde zou kunnen betekenen. De droogtoren van de oude brandweerkazerne aan CC ‘t Vondel werd geselecteerd als locatie. De provincie wil dit jaar nog de muurschildering realiseren.

Killerbee vzw werd door de provincie aangesteld om dit project rond het thema 'wild Brabant’ uit te voeren en de nodige kunstenaars te zoeken voor de uitwerking. De provincie financiert het project.
De kunstenaar die werd gekozen is Gijs Vanhee, een Mechels kunstenaar met internationale ervaring, die in 2014 en 2015 ook aangesteld werd als Mechelse stadsartiest. Gijs maakt in binnen- en buitenland furore met zijn graffiti-kunsten en designs van mutanten en kruisingen tussen vogels en vissen.
Op vrijdag 15 april 2016 start hij met het aanbrengen van de muurschildering op de droogtoren. Dit zal ongeveer een week in beslag nemen. Op vraag van de provincie Vlaams-Brabant zullen we minimum 1 jaar van het kunstwerk kunnen genieten.
Ter gelegenheid van dit project organiseert de provincie een gratis workshop graffiti voor 15 jongeren van 12 tot 18 jaar op zaterdag 16 april van 14 tot 16.30 uur. Je kan je inschrijven via CC ’t Vondel, vondel@halle.be, www.vondel.be of op het nummer 02 365 98 05.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2016
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief