HALLE - Zelfoogstboerderij ’t Groen(t)ehart… lentefris in het groen

C21

HALLE - Zelfoogstboerderij ’t Groen(t)ehart… lentefris in het groen

Editiepajot_halle_woonpunt_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Woonpunt Zennevallei subsidieerden meer dan 5700 haagplantjes, 20 hoogstambomen, 10 hoogstamfruitbomen en 20 wilgen. Op die manier worden de velden dus niet alleen mooi landschappelijk ingepast, maar helpen ook de natuur en bijhorende insecten gratis mee als bestuivers en bestrijders van eventueel ongewenst gedierte. Een goed voorbeeld is ’t Groen hart aan de Vredelaan  in Lembeek (Halle). Ook Natuurpunt Halle werkt mee aan het project

Woonpunt Zennevallei heeft deze gronden de volgende jaren absoluut niet nodig. Zij hebben deze al meer dan 40 jaar in hun bezit. Zij beschikken nog over voldoende gronden om te bouwen.
’t Groente Hart is een zelfoogstboerderij. Als deelnemer koop je op jaarbasis een oogstaandeel. Zo krijg je letterlijk een aandeel van de oogst, leer je het landbouwleven van dichtbij kennen en ervaar je een grote verbondenheid met je voeding en je medegebruikers. Je mag dan jouw eerlijk deel, volgens de behoeften van je gezin, oogsten op het veld om zelf vers te verbruiken. Op die manier is boer Wim verzekerd van een vast inkomen, niet onbelangrijk om de stap naar een nieuw biobedrijf te kunnen zetten.
De zelfoogstboerderij van Wim Desaedeleer en Sigrid De Crem in Lembeek (Halle) is de eerste in het Pajottenland. Begin 2015 kregen ze 2,5 ha grond in bruikleen van Woonpunt Zennevallei, in afwachting van een sociaal woonproject. Maar nu zijn groenten, kleinfruit en natuur er dus aan zet! ’t Groentehart deed samen met enkele klanten aanplantingen van hagen, knotbomen en een boomgaard, geholpen door de leerlingen van de stedelijke basisschool De Klimop uit Halle.
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Woonpunt Zennevallei subsidieerden meer dan 5700 haagplantjes, 20 hoogstambomen, 10 hoogstamfruitbomen en 20 wilgen. Op die manier worden de velden dus niet alleen mooi landschappelijk ingepast, maar helpen ook de natuur en bijhorende insecten gratis mee als bestuivers en bestrijders van eventueel ongewenst gedierte.
Als deelnemer van 't Groen(t)e Hart koop je op jaarbasis een oogstaandeel.Momenteel zijn er al 173 personen ingeschreven. Volwassenen betalen 270 € per persoon (Dit komt neer op 5.20 € / week). Kinderen: hun leeftijd x 12 €. (kinderen onder 6 jaar gratis) Het Veld (parking)
Meer info Wim Desaedeleer 0486/14.63.85 of Sigrid De Crem 0498/07.14.73
 
 
 
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief