HALLE - Met de volle goesting richting Zandvoort

C21

HALLE - Met de volle goesting richting Zandvoort

Autosport
Ingezonden foto

Het komende weekend reist de Belgian Gentlemen Driver's Club karavaan zoals de voorbije jaren, naar Circuit Park Zandvoort in Nederland voor de vierde wedstrijd van het seizoen.
Ook Renstal Debcom is van de partij met de #113 BMW E30 325 die bestuurd zal worden door Steve Claeys, Joël Uylenbroeck en Eric Delnest.

Het zal de eerste buitenlands trip worden aangezien de wedstrijd in Dijon begin deze maand niet doorging wegens een te kleine rijdersbezetting en een paar organisatorische problemen. Ondertussen heeft het team de motor vervangen na de schade opgelopen tijdens de wedstrijd te Zolder en is er al een testdag afgewerkt met bevredigend resultaat. Die dag werd er coaching geven aan onze reserve piloot Frédéric en eventuele nieuwe aanwinst Arno Portugaels. Joël kon de wagen ook uitvoerig testen.

 "We hebben inderdaad een paar dagen voor het vertrek, het pijnlijke besluit moeten nemen toch niet deel te nemen aan de wedstrijd te Dijon. Heel spijtig want iedereen van het team keek er naar uit. Een nieuw circuit, een nieuw avontuur, maar het heeft niet mogen zijn. Het zal voor volgend jaar zijn." vertelt Steve Claeys.

Achteraf bekeken was het misschien geen slechte beslissing aangezien het weer niet meezat en het een natte bedoening was te Dijon, net zoals in 2015 trouwens.
Maar niet getreurd, nu zijn de troepen van renstal Debcom dus wel aanwezig in de Nederlandse duinen voor een 180 minuten durende wedstrijd onder de noemer van de Benelux Open Races. 
Dankzij Liberty Road die een mobilhome voorziet voor het team kan er al zaterdag richting Nederland gereden worden zodat de broodnodige oefenritten kunnen verreden worden en er goed uitgerust kan worden ter plaatse zodat iedereen fris en monter klaar staat voor de kwalificaties en wedstrijd op zondag.

"Wederom een onbekend circuit voor ons alle drie. Noch Joël, Eric als mezelf hebben er ooit al gereden. Ik ken de baan wel vanuit de simulatie games die ik heel veel gebruik om me voor te bereiden voor de wedstrijden maar in het echt is nog steeds iets anders. Ik ben er zeker van dat de virtuele voorbereiding een hele stap voorwaarts is en daarvoor moet ik mijn partner UGX Racesimulatoren toch extra bedanken. Na een paar rondjes op zaterdag tijdens de vrije trainingen heb ik het circuit wel beet. We hopen wederom te kunnen strijden voor een podium plaats al zal het een drukke bedoening zijn aangezien de BMW Clubsport Trophy en M235i cup er weer bij zijn." besluit Steve alsnog.

De wedstrijd gaat door op zondag 29 mei te Circuit Park Zandvoort en dit van 14u45 tot 17u45, ingang is gratis. Allen meer dan welkom voor een babbel en kijkje achter de schermen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2016
Felix erckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief