HALLE - PMD sorteren is kinderspel

C21

HALLE - PMD sorteren is kinderspel

Halle
EP

Op 23 mei ging de PMD-campagne ‘PMD sorteren is kinderspel’ van start. Tegen de PMD-regels wordt nog wel eens gezondigd. Met deze campagne willen Haviland en Fost Plus daar iets aan doen.

Van 23 mei tot 24 juni loopt een wedstrijd op www.juistsorteren.be. In dit sorteerspel moet je tien voorwerpen juist sorteren. Als je alle voorwerpen juist sorteert, maak je kans op kampeerspullen, een fairphone (een duurzame smartphone) of een elektrische fiets.

In mei en juni bezoekt de PMD-reporter evenementen in de 20 gemeenten van Haviland Afvalbeleid. Hij zal de bezoekers helpen om de sorteerregels onder de knie te krijgen. Daarnaast kunnen de inwoners terecht op een infostandje.

Op donderdag 2 juni komt de PMD-reporter (David Michiels) langs op de voddekesmarkt. David zal je PMD-kennis opfrissen en jou klaarstomen zodat je het sorteerspel feilloos kan spelen.

Hier zijn alvast enkele geheugensteuntjes. De P staat enkel voor plastiek flessen, de M voor metalen verpakkingen en de D voor drankkartons. Als je dit in het achterhoofd houdt, weet je wat er in de blauwe zak mag en wat niet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2016
Felix MerckxArchief Foto Olaf
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief