DILBEEK- Scouts ‘De Pelgrims’ verbouwen ‘t hoeveke

C21

DILBEEK- Scouts ‘De Pelgrims’ verbouwen ‘t hoeveke

Scouts_1
Pieter Appelmans secretaris, Margo Beeckman groepsleiding, Thomas Appelmans groepsleiding. (foto Emile Devogeleer
 
Scouts_2
Foto Emile Devogeleer
 
Scouts_3
foto Emile Devogeleerr
 
Scouts_4
Foto Emile Devogeleer
 

 De scoutsgroep De Pelgrims uit Dilbeek zijn druk bezig om een oud boerderijtje ‘t hoeveke in Groot Bijgaarden te verbouwen tot een nieuw clublokaal, het boerderijtje en omliggende grond wat eigendom is van het plaatselijke OCMW werd in 1975 in bruikleen geschonken aan de scoutsgroep De Pelgrims.

In het begin werden er barakken opgetrokken, die dienst deden als clublokalen. Maar de leiding vond achteraf dat er ook iets mooi te realiseren viel met het oude boerderijtje, en dienden een aanvraag in bij het gemeentebestuur.

 De vader van een jong lid die architect is maakte de plannen, en op 18 mei jongsleden startte de aannemer met de bouwwerken.

 Een deel van de kosten wordt door de gemeente bekostigd en het andere deel door de scouts zelf door het organiseren van allerlei activiteiten.

 Voor de verfraaiing werken achteraf mogen zij rekenen op vrienden en ouders van de leden ( de groep telt ongeveer 90 leden). Ook het ouderscommiteit  steunt de scouts in hun project. Na de hoeve zullen ze werk maken voor een trager en veiliger verkeer in de buurt van het clublokaal, de oude boom zal dienst doen om banken en tafels van te maken, en er zal een grote regenwater opvangput aangelegd worden. Het nieuwe clublokaal zou in het najaar af zijn.

 Zoals de leiding wist te vertellen alles  voor de natuur en milieu.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief