HALLE - Provinciale subsidie voor de natuurprojecten

C21

HALLE - Provinciale subsidie voor de natuurprojecten

Editiepajot_halle_bijen_2_foto_merckx
Een bijenhotel. (Foto Felix Merckx

 De provincie Vlaams-Brabant geeft 181.203 euro subsidies aan 20 natuurprojecten in 15 gemeenten. Het gemeentebestuur van Halle ontvangt  16.900 euro voor 2 natuurprojecten.

 

‘De subsidies voor de ondersteuning van het gemeentelijk natuurbeleid zijn een instrument om onze doelstellingen voor de versterking van de biodiversiteit te realiseren. We gaven 20 projecten in 15 Vlaams-Brabantse gemeenten steun’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘We willen hiermee de gemeenten maximaal stimuleren om actief rond hun koesterburen en leefgebieden te werken.’

 

Om deze subsidie te krijgen moeten gemeentelijke natuurprojecten een meerwaarde geven aan de algemene natuurkwaliteit of de biodiversiteit, er moet een relatie zijn met de koesterburen en er moet voldoende participatie zijn van lokale actoren.

 

Het kasteelpark Lembeek krijgt een bijvriendelijke facelift. Er werden bijenhotels, bijentotems en beestenpalen geplaatst op diverse locaties in het park. En een bijenvriendelijke vaste plantenborder is aangeplant.

 
De stad Halle gaat aanvullend een perceel grenzend aan het speelbos ‘De Zavelput’ aankopen. Met deze natuursubsidie gaat de stad ook een traject afleggen om de toekomstige (her)inrichting van de percelen te bepalen, het regulier beheer uit te stippelen en in het bijzonder met jongeren en jeugdverenigingen een dialoog aangaan over de speelinrichting van de percelen.

 Groen Halle is tevreden dat de stad de kans heeft gegrepen om een subsidie aan te vragen bij de provincie,’ zegt Richard Severijns, gemeenteraadslid. ‘De stad gaat de participatie aan met jongeren en jeugdverenigingen voor de verdere uitwerking van het speelbos ‘De Zavelput’, iets wat wij alleen maar toejuichen en waaraan we onze steun zullen geven.’ 

'Ik denk dat alleen een doordacht en samenhangend biodiversiteitsbeleid van zowel de provincie als de gemeenten kunnen resulteren in succes', besluit gedeputeerde Tie Roefs. 

'Als we echt onze fauna en flora meer kansen willen geven, dan moet dit over een groter gebied dan alleen de gemeente gebeuren. De ondersteuning van de provincie blijkt een

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2016
Felix Merckx
Felix Mercxx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief