HALLE - De Servaisacademie zwaait uit

C21

HALLE - De Servaisacademie zwaait uit

Luc_dehaen
 

 De Servaiszaal van het Oud-Jezuïtencollege zat  afgeladen vol voor de proclamatie van de Stedelijke Servaisacademie voor Muziek, Woord & Dans. Twintig leerlingen die afstudeerden op niveau derde jaar Hogere Graad, kregen het getuigschrift evenals de stadsmedaille. Directeur Stijn Hanssens heette iedereen welkom. Hij drukte de wens uit dat deze avond niet het einde van de artistieke loopbaan van de afstuderende  leerlingen zou zijn, maar dat ze de weg zouden blijven vinden naar allerlei culturele activiteiten en de vele verenigingen die de regio rijk is.

Enkele laureaten muziek en woord luisterden de plechtigheid op en konden hiervoor putten uit het repertoire van hun eindexamen

Dieuwertje Poté, schepen van onderwijs, feliciteerde de gelauwerden en prees hen als “culturele ambassadeurs” van de academie en de stad.

Luc Dehaen met pensioen

De proclamatie kreeg dit jaar een unieke dimensie. Per 1 september gaat Luc Dehaen met pensioen. Veertig jaar lang was hij leraar AMV/notenleer en samenzang aan de Servaisacademie. Ontelbare leerlingen begeleidde hij zo tijdens hun eerste stappen in de muziek. Sommige leerlingen stroomden later door naar het professionele muziekleven en enkelen werden zelfs collega’s.

Men kan dus gerust van een monument spreken. (Oud)-leerlingen, collega’s en massaal opgekomen sympathisanten kwamen Luc Dehaen uitzwaaien. In naam van alle leerkrachten werd hem een CD-box overhandigd. Maar het meest aangrijpende moment kwam er wanneer iedereen het door de directeur speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd lied “Dank je Meester Luc” aanhief . Hierbij gesteund door het bijna voltallige lerarenkorps dat als aanzingkoor fungeerde.  Na het slotakkoord volgde een staande ovatie en lang applaus.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief