HALLE - 20 jaar Kermis Hondzocht

C21

HALLE - 20 jaar Kermis Hondzocht

Kermis_hondzocht_nieuwsbrief
Ingezonden foto
 

 We schrijven 1994 als ze voor het eerst samen zitten om te bespreken hoe ze met een gezamenlijke affiche naar buiten kunnen komen voor kermis Hondzocht.. Meer dan 16 zelfstandige zaten rond de tafel en kermis Hondzocht was geboren.

 In 1995 trokken ze naar het gewest met de vraag om de steenweg af te sluiten. Wonder boven wonder kregen ze de toelating!

Vanaf toen waren ze echt goed vertrokken, elk jaar een nieuwe wijkburgemeester, tal van standen met vertier voor groot en klein en zelfs kermisattracties die men al jaren niet meer gezien had in Hondzocht.

 Als men aan Johan Servé vraagt wat  het meeste is bijgebleven na 20 jaar dan denkt hij zeker terug aan, de smullerroute ( zoektocht met tal van plaatsen waar men een hapje kreeg), het openstellen van de windmolen van Hondzocht, de zeepkistenrace, vrouwenvoetbal, Woefkesbier en het pikkantje dat we op de markt brachten, bezoek aan de talrijke boerderijen van Hondzocht maar vooral de vriendschap tussen alle medewerkers en de gelukkige gezichten van onze bezoekers aldus oprichter Johan Servé.

 Het feestjaar openen ze op vrijdag 5 augustus om 20u met de Sols en daarna de aanstelling van onze nieuwe wijkburgemeester aldus voorzitster Mieke Fierens. Om 21u30 is er ons eerste optreden met Still Crazy.

 Zaterdag starten ze om 14u met een sport en spelnamiddag om vervolgens aansluitend eerst een free podium daarna om 17u Pixie Ditty, om 19u30 Lobstar en dan onze topper van het weekend The Soulbrothers. Echt de moeite Wim Soutaer en Chareles brengen het beste van zichzelf op het podium waarna The Horny Hores onze zaterdag afsluiten.

 Zondag 7 augustus starten ze met de 6de rommelmarkt en gans de dag zijn er optredens van o.a Brass Friends Lembeek, Halle on Stage, Saffxi, Andy Swingstar en René Scohy.

 Nieuw dit jaar zijn ook de herbruikbare bekers die ze in samenwerking met de stad zullen gebruiken. Zo zie je maar ook kermis Hondzocht denkt aan duurzaamheid!!

Ga zeker ook eens kijken op onze facebook pagina ( vernieuwde kermis hondzocht) daar vind je alle informatie. Hou ook rekening dat de steenweg is afgesloten van vrijdag 5/8 om 14u tot en met zondag 7/8 middernacht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief