HALLE - Benny Michiels”in concert.

C21

HALLE - Benny Michiels”in concert.

Michiels
Foto Emile Devogeleer

 Naar aanleiding van zijn 40 jaar carrier in de Vlaamse showbizz, geeft Benny Michiels op zaterdag 10 september 2016 om 20u00 een grandioos optreden in CC 't Vondel in Halle.

Benny Michiels werd geboren in Geraardsbergen, maar woont reeds meer dan 28 jaar in de Zennevallei ( Lot, Huizingen ).

 

Reeds als kleuter zat het zingen bij Benny al in het bloed, al op 9 jarige leeftijd nam hij in 1974 zijn eerste plaatje Á Noël ( Met Kerstmis ) op in de Big Ben in Ruisbroek.

De jonge Benny ging in die tijd 6 jaar naar school in de Brusselse gemeente Vorst ( aan het Duddenpark ) waar hij zijn eerste woordjes Frans leerde.

Dit kwam hem later goed van pas, want zijn eerste platenfirma was Franstalig en had onder meer grote artiesten zoals Robert Gogoi, Art Sullivan en andere onder contract.

 Alhoewel zijn Franse nummers beperkt zijn gebleven wordt Benny nog dikwijls uitgenodigd in Wallonië om er op te treden. Zoals regelmatig op 'Les Fete des Feux' in Vezin ( Namen ), waar de bewoners hun Kerstboom bijhouden tot in de maand Juni, die worden dan op het marktplein opgestapeld tot één grote brandstapel en in brand gestoken, dansend rond het vuur vragen de verloofde koppeltjes elkaar ten huwelijk.

 Maar toch staat de liefde voor het Vlaamse lied bij Benny nog op de eerste plaats.

Benny Michiels werd bekend in de Zennevallei via het cafeetje 'De Lotse Zangers' dat werd uitgebaat door Benny zijn ouders. Hij oogste succes met liedjes van Will Tura, André Hazes, Peter Koelewijn, e.a.

Later bracht Benny Michiels ook zijn eigen nummers uit met successen zoals 'Denk aan mij als ik in Duitsland ben', ' Met mijn hoofd in de wolken', en zijn nummer ' Gemengde gevoelens' haalde in 1987 de derde plaats in de Vlaamse top tien van de BRT.

Van de 17 platenproducties die volgde haalde er 9 de top tien van de BRT.

Met het nummer 'Misverstand ' kwam Benny in 'Tien om te zien ' van de VTM.

 In 1993 stopte Benny Michiels met eigen producties en treed hij verder op met covers van Will Tura, André Hazes, Rob de Nijs, Marco Borsato en natuurlijk zijn eigen nummers, maar ook Franse en Engelstalige nummers.

 “ Den Benny “zoals vele hem noemen, houd het aantal optredens beperkt om tijd te maken voor het familiale leven en zijn carrière bij Van Cronenburg Architectural Hardware, waar hij een leidinggevende functie heeft, en voor zijn tweede hobby als afgevaardigde van de eerste ploeg van voetbalploeg SK Leeuw, waar den Benny ook veel vriendschap geniet.

Wie Benny al op een podium heeft bezig gezien, weet dat hij heel veel belang hecht aan zijn présence en beleefdheid, wat zeker een uitstralende meerwaarde is op het podium.

 Het concert “ 40 Jaar Benny Michiels “ op 10 september in CC 't Vondel zal dan zeker tot in de kleinste details in orde zijn.

Benny Michiels treed er die avond op begeleid door topmuzikanten die met grote artiesten reeds naam hebben gemaakt.

Zo zal onder meer Sonja Pelgrims de Backing Vocals doen, Sonja toerde eerder door de USA met Tina Turner en deed de achterzang bij Engelbert Humperdinck, Franck Michael ….....

Verdere begeleiding wordt verzorgd door “ The Band “  Mark Cortens gitaar, Marc Bruyninckx drum en slagwerk en Luigi Bonjovani basgitaar (allen Will Tura ) en Patrick Coppejans keyboard  ( Jo Vally ).

 Wie graag dit concert wil meemaken in CC ' t Vondel kan nog altijd een kaartje bestellen op het telefoonnummer 0470,34,90,75 bij organisator, en de man die alles geregeld heeft Gino.

Tickets aan de prijs van 20 € voor een gewone zitplaats of 45 € voor een VIP plaats, deze plaatsen geven u een éérste rangplaats en een receptie (2 uur) met Benny Michiels.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Dedobb
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief