‘Start werken ’t Convent HALLE’

C21

‘Start werken ’t Convent HALLE’

Paters_0
De plannen (Repro Felix Merckx)
 
Paters_1
Michel Vanstalle en burgemeester Pieters pakken symbolisch een beeld in dat later in het park zal staan. (Foto Felix Merckx)
 
Paters_2
Burgemeester Pieters krijgt foto van de paters aangeboden. (Foto's Felix Merckx)
 
Paters_3
Langs deze poort komt de werfweg en wordt later de ingang van het park (Foto's Felix Merckx)
 
Paters4
Het toekomstige park ligt er nu nog verloederd bij. (Foto's Felix Merckx)
 
Paters_5
Foto's Felix Merckx
 

 Deze week start de hoofdaannemer met de werkzaamheden aan het voormalige  Recolettenklooster in Halle. Projectontwikkelaar AW Halle zet de schouders onder de restauratie en herbestemming van dit beschermd gebouw tot 28  assistentiewoningen in de bestaande gebouwen en 12 in een nieuw te bouwen vleugel. De tuin van het klooster wordt een openbaar stadspark.

Dat er nood is aan dergelijke woningen in Halle is een feit. De eerste steen moet nog geplaatst worden en alles is al bezet. Vele oudere mensen willen immers in het stadscentrum komen wonen.

Het imposante gebouw met historische tuin is niet weg te denken uit het  stadsgezicht van Halle. Net omwille van de unieke centrale ligging en historische waarde van het goed had de voorbereiding heel wat voeten in de aarde. Maar vandaag kunnen de werken, weliswaar met enige vertraging, van start gaan.

WERFWEG
Projectontwikkelaar AW Halle wist van in het begin dat er problemen zouden zijn en dan vooral voor de werfweg. Aan een groot deel van de tuin en dan vooral de grote zomereik die er in staat mag niet geraakt worden. Voor deze werfweg werd er al een gat in de muur gemaakt rechtover de Zuster Bernardastraat. Dit gat zal later ook dienen als toegangsweg voor de tuin die later zal open gesteld worden als park. Het heeft zes maanden geduurd vooraleer men tot een akkoord gekomen is voor deze werfweg. De vrachtwagens zullen langs de Zuster Bernardastraat afgezakt komen naar de Volpestraat. Het zullen echter geen grote vrachtwagens zijn.

Michel Vanstalle, zaakvoerder project AW Halle: “De aannemer heeft gronden gehuurd buiten Halle. Daar zullen grote vrachtwagen afgeladen worden op kleinere en die zullen alles naar de paterskerk brengen”.

Voor de majestueuse zomereik  te beschermen werd een boomdokter  aangesteld. Deze zal gedurende de werken er voor zorgen dat er niet geraakt wordt aan deze boom.

In de zomer van 2018 zullen de inwoners hun intrek kunnen nemen in de assistentiewoningen. Deze woningen komen deels in het huidige klooster en deels in een nieuwbouw. In dit laatste komt er ook een ondergrondse parking. Voorts komen er ook enkele gemeenschappelijke ruimtes zoals een restaurant. In de Paxkelder komt de keuken.

Ook de beelden in de tuin blijven staan in hetnieuwe stadspark.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief