HALLE - Wim Demuylder (N-VA) pleit voor actieplan fietsdiefstal

C21

HALLE - Wim Demuylder (N-VA) pleit voor actieplan fietsdiefstal

Fietsdiefstal
Ingezonden

 N-VA Halle-raadslid Wim Demuylder wil via een mondelinge vraag de problematiek van de vele fietsdiestallen op de politieke agenda plaatsen. Maar al te vaak gaan dieven in de stad met fietsen aan de haal, meestal in de omgeving van het station.

Raadslid Demuylder wil een grondige analyse van de situatie. Die analyse moet leiden tot een actieplan rond fietsdiefstal als onderdeel van een sterk fietsbeleid. Volgens Demuylder moeten onder meer een degelijke camerabewaking en het gebruik van lokfietsen er voor zorgen dat meer daders worden gevat. Daarnaast moet er in het actieplan naast preventie ook aandacht zijn voor de teruggave van gestolen en verloren fietsen.

Wim Demuylder: “Wie nu het slachtoffer is van een fietsdiefstal krijgt de indruk dat het enkel blijft bij het registreren ervan. De kans dat men zijn gestolen fiets ooit nog terugziet is klein. Met een degelijk actieplan fietsdiefstal moeten we het aantal feiten kunnen terugdringen én de pakkans van de daders vergroten”.

Wat het aantal fietsdiefstallen betreft waren er dit jaar al 171 registraties waarvan 81 aan station. De camera aan station werkt maar is tijdrovend en omslachtig om beelden op te vragen.

Er is momenteel geen specifiek actieplan.maar op vraag van burgemeester is het een aandachtspunt in 2017.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief