HALLE - Koning Boudewijnstichting steunt verder restauratie mirakelschilderijen

C21

HALLE - Koning Boudewijnstichting steunt verder restauratie mirakelschilderijen

Clarissen_madonna
Ingezonden foto's
 
Mirakelschilderij_2
Ingezonden foto's
 

 Pro Arte Hallensis die al jaren een project lopen heeft voor de restauratie van mirakelschilderijen in de Halse basiliek heeft van de Koning Boudewijnstichting een schrijven ontvangen dat zij verder de restauratie van de schilderijen blijven steunen en dat tot 30 juni 2018

 Giften voor het specifiek project kunnen dus tot die datum gestort worden op het rekeningnummer IBAN BE10 0000 0000 0404 – BIC : BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met als verplichte mededeling ‘LJ7822 - Pro Arte Hallensis /Ex voto Halle’. De giften aan de Stichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 (art 145/33 WIB) indien ze voldoen aan de wettelijke voorschriften omtrent de giften.

Er zijn dertien mirakelschilderijen van de twintig gerestaureerd .  Twee schilderijen zijn bij Johan Van den Eede in Londerzeel : "De Madonna der gehangenen met zicht op het middeleeuwse Halle" en "De Clarisse Madonna" . Die twee schilderijen staan klaar en kunnen opgehangen worden.

Volgens Johan zijn dit twee topstukken. Er is een studie aan de gang i.v.m. Teniers en de schilderijen uit de basiliek.

Ghislain Stas van Pro Arte Hallensis: “Ik heb een plaatsbezoek gedaan  in de basiliek met Mevrouw Depuydt , projectleider van de restauratie van het "Lam Gods" en afgevaardigde  van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Zij is van mening dat de twee schilderijen best opgehangen worden in de Trasegnie-kapel. Dit was ook het voorstel van architect Karel Breda. Ze worden best beschermd met een glazen wand aangebracht voor de schilderijen, zodat ze niet beschadigd of gestolen kunnen worden”.

De mirakel-schilderijen komen op hun oorspronkelijk plaats.

Pro Arte Hallensis is in contact met een 3D-software bedrijf dat programma's maakt waarbij de schilderijen kunnen gecommentarieerd worden. Deze firma heeft een "virtuele-wandeling door het middeleeuwse Brugge" gemaakt voor Toerisme Brugge.

De potentiële sponsors kunnen  contact opnemen met stas.ghilain@skynet.be  of telefoon 02/3561250.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief