PEPINGEN / HALLE - Wimmeke witloof weer op bezoek in verschillende klassen

C21

PEPINGEN / HALLE - Wimmeke witloof weer op bezoek in verschillende klassen

Editiepajot_halle
Ingezonden foto / In de Klim-op in Lembeek werden gerechtjes met witloof gemaakt
 
Editiepajot_halle
Ingezonden foto / Buffet van witloofgerechtjes
Editiepajot_halle
Ingezonden foto / En smullen maar!
Editiepajot_halle
Ingezonden foto / De witloof van het 3de leerjaar van Spring in ’t veld
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De kleuters van Breedhout bij hun zelf geteelde witloof
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Verdeelpunt van de witloof in Huizingen
 

Ook dit jaar werden een 1000-tal witloofboxen verdeeld door de Provincie Vlaams Brabant aan klassen en buitenschoolse kinderopvang via verschillende verdeelpunten in de provincie. Met de witloofbox komen kinderen op een speelse manier in contact met witloof en leren ze de groente zelf telen.

Het ludieke figuurtje Wimmeke maakt de kinderen en leerkrachten op een speelse manier wegwijs doorheen deze box. De box bevat lesmateriaal, een handleiding, recepten en alle benodigdheden om op een eenvoudige manier witloof te telen. Na drie tot vier weken, vlak voor de kerstvakantie, kunnen de witloofkropjes geoogst en geproefd worden.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van De Klim-op in Lembeek hebben van hun zelf geteelde witloof verschillende gerechtjes gemaakt. In groepjes van 2 of 3 kinderen mochten ze zelf een koud witloofgerechtje uitkiezen en klaar maken. Als alle gerechtjes klaar waren, stond er een heus buffet waarvan ze ieder mochten proeven en smullen... en of het lekker was!

Het derde leerjaar van Spring in ’t veld, de lagere school uit Bellingen, deed ook dit jaar weer mee met de actie ‘witloof in de box’. Ze leerden dat België bekend staat om zijn witloof-teelt. Door het stripverhaal dat bij het lessenpakket hoort, werd heel duidelijk hoe alles tot stand kwam. Kinderen zagen hoe de wortels uitgroeiden tot witloof. De witloof was hier dit jaar nog niet helemaal volgroeid, daarom wordt het proeven uitgesteld tot na de vakantie.

De kleuters van het kleuterschooltje ‘Spring in ‘t Veld’ in Breedhout hebben de wortels gepland, steeds water gegeven en zo hebben de kleuters de witloof zien groeien. Voor het kerstfeestje werden er koude hapjes mee gemaakt.

Voor meer info :  www.vlaamsbrabant.be/witloofbox

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief