HALLE – 7 de Hals Dweilfestival voor dweilorkesten

C21

HALLE – 7 de Hals Dweilfestival voor dweilorkesten

Dweilorkesten
Foto Emile Devogeleer
 

  Het is nog even wachten op het 7de Hals Dweilfestival, zaterdag 2 september 2017, maar nu al is de organisatie druk bezig met het zoeken naar kandidaten dweilorkesten, niet alleen uit België maar ook uit Frankrijk, Nederland, Duitsland.........om te strijden voor de titel van “Vrij Internationaal Kampioen” of voor de beste in de “ Ambianceklasse”.

Naast 3000 euro prijzengeld is er ook de zeer begeerde VLAMO beker te winnen. VLAMO staat voor Vlaamseamateurmuziekorganisatie.

Het Halse Dweilfestival is een organisatie van het Dweilteam Halle, en kende zijn oorsprong bij de “ Confrérie van de Vaantjesboer” die dit kampioenschap de vorige 6 jaren hebben georganiseerd, daar de confrérie een reuzengilde is geworden en zich louter en alleen met zijn reuzen wil bezighouden, werd de fakkel voor de dweildag door geschoven aan het Dweilteam Halle, om vanaf 2017 het dweilfestival te organiseren.

Het Dweilfestival wordt opnieuw een cocktail van zuivere muziek, discipline, ambiance, speciale klederdracht en sportieve vriendschappelijke competitieve ingesteldheid.

“De Dweilorkesten zijn stuk voor stuk orkesten met een zeer goede kennis en uitvoering van de door hun gekozen muziekstukken. Stuk voor stuk goede muzikanten in hun genre” aldus de nieuwe voorzitter Ludo Debusscher, Henri Rammant en Eddy Leunens.

Voor allen wie nog twijfels heeft over Dweilorkesten, kom gerust langs op het Dweilfestival, de eerste zaterdag van september en overtuig uzelf van de ambiance en de muziek.

 Inschrijven kan op www.dweilfestivalhalle.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief