Jong CD&V ROOSDAAL organiseerde een inzameling

C21

Jong CD&V ROOSDAAL organiseerde een inzameling

2015-11-28_inzameling_speelgoed___14_a
 
2015-11-28_inzameling_speelgoed___12_a
 
2015-11-28_inzameling_speelgoed___7_a
 

De inzameling van speelgoed voor “Het Simbahuis” door Jong CD&V Roosdaal is net als de vorige editie een succes. Het is de tweede maal dat ze dit organiseren en ze merken dat de mensen zich opnieuw van hun gulle kant laten zien. Ze kregen boeken, poppen, puzzels, gezelschapsspelen tot zelfs een klein keukentje. 

 

Ze hebben de mensen ook beter leren kennen door het natje en het droogje dat zij aangeboden hebben. 

Langs deze weg willen ze dan ook alle gulle schenkers bedanken.

 

Wie zijn zij? Het Simbahuis vangt op korte termijn kinderen op die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden. Dat wil zeggen dat de situatie thuis tijdelijk onvoldoende veilig is voor hun fysieke en emotionele ontwikkeling. Maximaal 8 kinderen tussen 0 en 12 krijgen in het Simbahuis de kans om op adem te komen in een kleinschalige, familiale omgeving.

 

Het dagelijks leven van de kinderen is niet anders dan in een gewoon gezin: naar school gaan, eten en wassen, spelen en samen leuke dingen doen. Als de situatie dat toelaat, gaan de kinderen in het weekend en tijdens vakanties naar huis. Gaat dat niet, dan komen de ouders regelmatig op bezoek. Hoe dan ook blijven ze nauw betrokken bij het leven van hun kind, want de bedoeling is dat het gezin zo snel mogelijk weer samen verder kan.

 

Afhankelijk van zijn of haar specifieke noden, bieden ze ieder kind een individuele begeleiding. Dat kan via een psycholoog of logopedist, maar ook via het gewone dagelijkse leven. De begeleiders spelen daar een belangrijke rol in. Zij zijn emotioneel beschikbaar en bouwen een vertrouwensband op met het kind. Dat geeft kinderen een basis om verder op te bouwen.

 

Na 5 jaar werking werd het Simbahuis in 2013 officieel erkend door het Vlaams Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (met inbegrip van een gedeeltelijke subsidiëring).

 

Directrice van het Simbahuis is An De Winter. Contactgegevens: 053/39.38.36 of 0484/73.26.19 Adres van het Simbahuis: Stationsstraat 81, 1770 Liedekerke.

 

Langs deze weg willen ze dan ook alle gulle schenkers bedanken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief