ROOSDAAL - KVLV Pamel fietst de Reynvaert route, langs Diest en omstreken

C21

ROOSDAAL - KVLV Pamel fietst de Reynvaert route, langs Diest en omstreken

2016-08-24_kvlv-pamel_naar_diest
 
2016-08-24_kvlv-pamel_naar_diest
 

Om 8 uur ’s morgens prijkt de zon al boven het station van Liedekerke waar 17 fietslustigen klaar staan voor de trein naar Diest; gewapend met zonnebril, zonnecrème en een provisie flesjes water want het beloofd een echte zomerdag te worden.

 

Om half 10 zetten we voet op Diestse grond. Na de gebruikelijke kop koffie op het terras van het stationsbuffet, worden de fietsen afgehaald en getest.

We beginnen aan een prachtige fietsroute van 40 km langs het mooie Hageland.  De route brengt ons van Webbekom naar Assent tot Scherpenheuvel waar we het middagmaal nemen.  Er is nog tijd om de basiliek binnen te wippen en een kaarsje aan te steken.

We zetten onze weg verder naar Zichem, geboortedorp van Ernest Claes, over het pittoreske dorpje Testelt met zijn historische watermolen.

Langs idyllische bos- en landwegeltjes en door kathedraalbomen belommerde dreven, bereiken we Averbode.  Met de abdij in zicht fietsen we door wat wellicht de lekkerste dreef van Vlaanderen is: de ‘Likjesdreef’, genoemd naar de ijskraampjes die er zij aan zij zijn opgesteld.

 

Van Averbode fietsen we weer naar Zichem en houden even halt bij het ouderlijk huis van Ernest Claes.  Langs de meanderende oever van de Demer fietsen we terug naar Diest.  De cirkel is rond.  We hebben nog precies 10 minuten om onze fietsen binnen te leveren en de trein huiswaarts te nemen.

Enkele dapperen besluiten toch een latere trein te nemen om nog wat na te genieten bij een frisse pint.

 

Een ganse dag zon; op tijd eten en drinken; noch blutsen of builen of lekke banden; een heerlijk landschap; een vrolijk gezelschap…

Al deze ingrediënten maakten er een geslaagde fietsdag van.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief