Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

Pedagogische Studiedag Scholengemeenschap Katholieke Basisscholen SINT-PIETERS-LEEUW

School_1
Ingezonden foto's
 

  De scholengemeenschap van de Katholieke Basisscholen van St-P-Leeuw organiseerden een gezamenlijke pedagogische studiedag. De 140 leerkrachten van de 5 scholen (Ave-Mariabasisschool, Don Bosco, Jan Ruusbroec, Sint-Lutgardis en Sint-Stevens) hebben zich bijgeschoold rond het M-decreet en de implementatie ervan.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Regelmatig onderhoud op Broekweg

Broekweg_1
Ingezonden foto's

 Voortaan zal elke maandag van 10 tot 15u de lokale omleidingsweg (Broekweg), voor onderhoud, worden afgesloten voor de gewone voertuigen.  Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken : “Vandaag werd de Broekweg (= Beemd Ruisbroek) zo goed mogelijk hersteld door de volledige ploeg gemeentearbeiders. Sinds 15u is de lokale omleidingsweg opnieuw open voor alle voertuigen. Dat deze landelijke weg het hard te verduren zou krijgen hadden we reeds voorzien. Het zeer intensieve gebruik in combinatie met herhaaldelijke vorst en dooi versnelt het aftakelingsproces.Om die reden plannen we vaste tijdstippen in, om op een degelijke en veilige manier de Broekweg onder handen te kunnen nemen.“

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Frlix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Cazy en VG Events gaan voor meer leven in Vlezenbeek.

Casy
Foto Emile Devogeleer
 

  Davy De Clercq en Katrijn Raemdonck van feestzaal Cazy, en Gino en Yolande van VG Events willen in 2017 wat meer leven brengen in Vlezenbeek. Samen bedachten ze de formule om een etentje te koppelen aan een optreden van enkele namen uit de Vlaamse showbizz.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW Wat is het fijn

Bart_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 Bart Anneessens Cops (organisator van diverse muziekevents) in de regio van Sint-Pieters-Leeuw en Zangeres Trisha brengen samen de singel "Wat is het fijn" uit. Met deze singel  hopen zij tijdens het carnavalseizoen te scoren. Voor Bart is het zijn tweede singel na "Vive vive la vie" een duet dat hij in 2016 uitbracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Garage Eurostar 2000 van familie Detruyer uitgeroepen tot beste dealer van België.

Mercedes_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Gisterenavond werd in het Nederlandse Den Haag de trofeeën voor beste dealers van het automerk Mercedes-Benz  uitgereikt. Voor België ging de trofee voor beste dealer naar Hallenaar Eddy Detruyer  en zoon Glenn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW geeft het startschot voor taalateliers tijdens de buitenschoolse kinderopvang

Sint-pieters-leeuw
EP

 Woensdag 11 januari ging er in de Leeuwse scholen taalateliers Nederlands van start. Het project werd opgezet om anderstalige kinderen of kinderen uit een maatschappelijk kwetsbare situatie kennis te laten maken met het Nederlands buiten de schooluren. Ook voor Nederlandstalige kinderen worden het leuke, speelse en leerrijke namiddagen. Vzw Panta Rhei, die de Nederlandse taalkampjes tijdens de krokus- en herfstvakantie begeleiden, verzorgen ook nu de taalateliers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Enerj’ane brengt derde CD album uit

Energy
Ingezonden foto
 

 ‘Bang Bang -  Back to my roots’ is de titel van de derde cd van de country –en rockzangeres Enerj’ane uit Sint-Pieters Leeuw. Voor deze nieuwe schijf ging de zangeres terug in de tijd en selecteerde haar favoriete songs die ooit internationaal scoorden in de 60’s en 70’s en die zij op haar eigengereide manier terug leven in blaast.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Integratie gemeente en OCMW

Sint-pieters-leeuw
EP

 In het najaar van 2015 sloten gemeente en OCMW een beheersovereenkomst af met het oog op de integratie van beide besturen. Door het voornemen van de Vlaamse regering om een wettelijke regeling uit te werken voor een eengemaakt lokaal bestuur, en de nood te voorzien in de invulling van de functie van OCMW-secretaris, kwam alles in een stroomversnelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

Meisjes U13 ZUUN in kwartfinale Beker van Brabant

Zuun
Op de foto: trainster Phebe Voets, Febe Roossens, Lotte Stiens, Iona Stiens, Erika Agneessens, Ella De Mulder, Nel De Beul en Saar Van Onsem.
 

 De U13 meisjes van VC Zuun hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van Brabant ( Vlaams-Brabantse jeugdbeker).  Na eerder Lennik te hebben uitgeschakeld namen ze nu de maat van GOVOK-GOOIK. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 08 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 05 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017

archief