SINT-PIETERS-LEEUW - Sinterklaasconcert Duo Sluys

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sinterklaasconcert Duo Sluys

Editiepajot_leeuw_vioolconcerto
EP

In de Meerselborre in Vlezenbeek speelt het duo Sluys Gipsy muziek op zondag 30 november om 16 uur. Het duo bestaat uit de uitgeweken Vlezenbekenaar Erik Sluys en zijn echtgenote Katsura Mizumoto.

Erik Sluys behoort tot de belangrijkste Belgische violisten van zijn generatie. Na zijn briljante studies aan het Koninklijk Muziek Conservatorium van Brussel, zet hij zijn studies voort in Duitsland, eerst gedurende vele jaren bij Prof. Joshua Epstein in Saarbrücken en nadien bij Prof. Ch.-A. Linale te Düsseldorf. Sinds 1998 vormt hij een vast duo met zijn vrouw, de pianiste Katsura Mizumoto, waarmee hij al in de meeste landen van Europa en Azië concerteerde, in zalen als het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, Salle Gaveau Parijs, Konzerthaus Berlijn, Baltische Filharmonie Gdansk ...
Bij Ut3 Records maakten ze onlangs nog een opname van de vioolsonates van Bela Bartok.
Als leraar aan de Kunsthumaniora van Brussel heeft Erik Sluys al heel wat winnaars van Nationale en Internationale wedstrijden opgeleid.
Erik Sluys bespeelt een viool uit 1785 van de Italiaanse bouwer Vincenzo Panormo.
Katsura Mizumoto werd in Sapporo (Japan) geboren. Reeds op 13-jarige leeftijd speelde ze het Concerto nr. 27 van Mozart met het Sapporo Symphony Orchestra en drie jaar later het Concerto nr. 1 van F. List met het Nishikou Symphony Orchestra.
Na haar studies aan de universiteit van Sapporo, waar ze een licentiaatsdiploma in de eonomie behaalde, besliste ze haar muziekstudies in het Westen voort te zetten.
Aan de Musikhochschule van Frankfurt behaalde ze het diploma 'Kunstlerische Ausbildung' met het maximum van de punten en felicitaties van de jury in de klas van Prof. H. Seidel voor piano en Prof. R. Hoffmann voor kamermuziek.
Ze is als gastdocente werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en aan de Musiekhochschule te Frankfurt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief