SINT-PIETERS-LEEUW - Vrouwen in de Groote Oorlog

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrouwen in de Groote Oorlog

Vrpouwen_in_de_groote_oorlog
EP

Op zondag 8 maart 2015, Internationale Vrouwendag, organiseert Vrouw & Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw in het kader van de herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog, een lezing “Vrouwen in de Groote Oorlog”.

Stefaan Vandenbussche, fractiemedewerker in het Vlaams Parlement en medewerker aan de resolutie van 30.04.2009 ‘betreffende het Vlaamse beleid voor een levende herinnering aan de Eerste Wereldoorlog’, brengt een selectie van verhalen van een tiental meisjes en vrouwen, bekend en onbekend, uit beide strijdende kampen en met verschillende achtergronden, beroepen en motieven.
Voorzitster Hilde Van Impe : “In een periode dat veldslagen en andere wapenfeiten uit Wereldoorlog I herdacht worden, lijkt het op het eerste gezicht wat ongewoon om het over “Vrouwen in den Groote Oorlog” te hebben. We willen met de lezing aantonen dat zeer veel vrouwen, uit beide kampen, uit alle landen en streken, niet bij de pakken bleven zitten, maar het heft in eigen handen namen om iets te doen aan de situatie waarin deze vrouwen en met hen veelal ook hun gezin, ongewild terecht kwamen.”
Zondag 8 maart 20105 – aanvang 14 u - Merselborre – Schaliestraat 2 – 1602 Vlezenbeek - toegang gratis
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief