SINT-PIETERS-LEEUW - Provincie zoekt hartverwarmende vrijwilligers

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Provincie zoekt hartverwarmende vrijwilligers

Editiepajot_leeuw_vrijilligers_gr_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_vrijwilligers_1_kl_foto_merckx
Frans De Weerdt. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_leeuw_vrijwilligers_2_kl_foto_merckx
Guido Devillé (Foto Felix Merckx)
 

De provincie Vlaams-Brabant lanceerde in Sint-Pieters-Leeuw haar nieuwe vrijwilligerscampagne 'Van harte vrijwilliger!'. De 10 beste vrijwilligersorganisaties ontvangen elk 300 euro voor hun project om hun vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

De provincie Vlaams-Brabant gaat voor haar nieuwe vrijwilligerscampagne 'Van harte vrijwilliger’, op zoek naar vrijwilligersorganisaties die zich met passie inzetten voor mensen, dieren, erfgoed.-Vrijwilligersorganisaties kunnen een foto sturen van hun hartverwarmende vrijwilligers(werking) en maken kans op 300 euro voor hun organisatie.
“Vrijwilligerswerk is onschatbaar en onbetaalbaar. Mensen die zich belangeloos inzetten zorgen voor een warmere samenleving. Wij willen zulke mensen van harte steunen. Met deze campagne willen we organisaties helpen om hun 'onzichtbare' vrijwilligers in de bloemetjes te zetten”, zegt-Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.
Hartverwarmende vrijwilligers zitten er alvast bij Bakkers voor Exchange en de Integratiedienst van Sint-Pieters-Leeuw.
De Bakkers wonnen vorig jaar de provinciale campagne met hun straf verhaal over bakker Guido Devillé. Bakkers voor Exchange stuurt gediplomeerde bakkers met expertise naar het Zuiden, op vraag van een ondernemer uit het zuiden, om hen de 'bakkersstiel' aan te leren en zo hun bedrijf of organisatie te laten groeien. Dat gebeurt via tewerkstelling, nieuwe of betere producten of diensten. Guido Devillé laat geen enkele vakantieperiode aan zich voorbij zonder zijn bakkersexpertise te delen in het Zuiden. Via foto's en verhalen brengt hij het zuiden dichter bij ons.
De vrijwilligers van de integratiedienst van Sint-Pieters-Leeuw zorgen met hun project ,samen inburgeren' voor een warme, gastvrije samenleving. Zij maken nieuwe inwoners wegwijs in de gemeente en zorgen voor een warm onthaal.
Frans de Weerdt is zo één van onze vrijwilligers van het eerste uur die altijd vol enthousiasme klaarstaat voor een inburgeraar”, zegt burgemeester Luc Deconinck. “ Hij leert hen het verenigingsleven kennen, neemt hen op in zijn familiekring en maakt hel project kenbaar bij de Leeuwse bevolking.
“We stimuleren en ondersteunen het vrijwilligerswerk op verschillende manieren”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. “We bieden vormingen aan voor vrijwilligers, een gratis vrijwilligersverzekering voor organisaties en een vacaturebank waar organisaties op zoek kunnen naar vrijwilliger en omgekeerd'.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief