SINT-PIETERS-LEEUW - Educatieve tuin voor Jan Ruusbroec

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Educatieve tuin voor Jan Ruusbroec

Editiepajot_leeuw_ruusbroec_1_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_leeuw_ruusbroec_2_olaf
Foto(s Olaf
 
Editiepajot_leeuw_ruusbroec_3_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_leeuw_ruusbroec_4_olaf
Foto's Olaf
 

In samenwerking met Pro Natura wordt er voor de drie gemeentelijke scholen Wegwijzer, Den Top en ‘t Populiertje en de vrije school Jan Ruusbroec een educatieve tuin ingericht. De bedoeling is om kinderen meer groen te geven op de speelplaats, maar ook om kinderen te leren tuinieren. Dit project wordt gerealiseerd en gecofinancierd in het kader van het project Vlaamse Rand, in opdracht van de Vlaamse regering en met steun van de provincie Vlaams-Brabant.

In de vrije school Jan Ruusbroec is de aanleg van de educatieve tuin een mooie aanvulling op het project ‘Groen Ruisbroek’ dat zich situeert aan de sporthal van Ruisbroek met het speelbos. De wandelweg van de sporthal naar het dienstencentrum ’t Paviljoentje is een mooie link tussen beide locaties.
De educatieve tuin zal gedeeld worden tussen de kinderen van de school en het dienstencentrum ’t Paviljoentje. Op deze manier wordt de interactie tussen jong en oud bevorderd. Het dienstencentrum ’t Paviljoentje heeft naast de kinderen van de school ook inspraak gehad in de inrichting van de tuin.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief