SINT-PIETERS-LEEUW - Sommige verenigingen moeten betalen wanneer ze iets uitlenen bij de gemeente, anderen niet

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sommige verenigingen moeten betalen wanneer ze iets uitlenen bij de gemeente, anderen niet

Gemeenteraad_2013
EP

Op de jongste gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw stond een agendapunt in verband met wijzigingen in het reglement van de gemeentelijke uitleendienst. Niet alle verenigingen kunnen hiervan genieten en dat is volgens Open VLD aan ‘vriendjespolitiek’ doen.

Open VLD is er mee akkoord volgende diensten en verenigingen gratis materieel kunnen ontlenen aan de gemeente : OCMW Sint-Pieters-Leeuw,Lokale politie zone Zennevallei (*), Gemeentelijke diensten, Bloedgevers(Het Belgische Rode Kruis, Vrije Bloedgevers Spl & Ruisbroek) en Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw
Bij de volgende verenigingen stelt de Open VLD zich vragen: Vzw De Poel; De vrienden van de ziekenhuisclowns; Smile to me; Werkgroep tegen gokverslaving vzw; Afdelingen van Ziekenzorg binnen de gemeente en Rainbow4kids
Kathleen D’Herde, fractievoorzitter Open VLD; “We kunnen ons helemaal vinden in de eerste 5. Die zijn rechtstreeks verbonden met de gemeentelijke werking. Maar de rest is er echt over, niet dat we niet waarderen wat deze mensen doen. Integendeel, we gunnen hen dit zeker en vast. Maar waarom worden deze verenigingen voorgetrokken ten opzichte van andere verenigingen ? Voor de Open Vld fractie is dit discriminerend. Men gaat bepaalde verenigingen voortrekken en bevoordelen. Dit is een typisch voorbeeld van vriendjespolitiek. Deze die op een goed blaadje staan bij iemand van het college, komen in de lijst”.
Voor Open Vld is elke vereniging evenwaardig. Elke vereniging werkt hard, zet zich in voor de mensen, welke doelgroep zij ook beogen. Elke vereniging moet beroep doen op vrijwilligers om hun werking te kunnen waarmaken.
Karhleen D’Herde: “De meerderheid bevoordeelt bepaalde verenigingen, want dit is eigenlijk een extra toelage die zij aan deze verenigingen geven. De Open Vld fractie gaat dit dan ook verder onderzoeken of dit wettelijk kan. Tijdens de gemeenteraad keurden we dit punt uiteraard niet goed”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief