SINT-PIETERS-LEEUW - Dynamische sluis versoepelt boomstructuur

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Dynamische sluis versoepelt boomstructuur

Editiepajot_leeuw_herdeweg_1
Ingezonden foto
 
Editiepajot_leeuw_herdeweg_2
Ingezonden foto
 

Door het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw werd een demo gehouden aan de eerste dynamische sluis op de Herdeweg. Land- en tuinbouwers en hulpdiensten kunnen zo vlotter werken en hoeven niet langer om te rijden, terwijl het sluipverkeer van meer dan 700 wagens per dag, zes dagen per week, en dit van 7u tot 18u gespreid, effectief geweerd blijft.

Deze week wordt de camerabewaking geplaatst en vanaf maandag 13 juli 2015 kunnen licentiehouders de poort gebruiken.
Het binnengebied tussen Postweg en Brusselbaan kent objectief gemeten het grootste probleem van sluipverkeer van de hele gemeente. Reeds 20 jaar sleept het probleem aan. In die twee decennia werden telkens maatregelen genomen, die het probleem van de ene zone naar de andere verschoof. Met het invoeren van de boomstructuur kwam een einde aan het verplaatsen van het probleem. Het gebied blijft volledig bereikbaar is, maar kan niet langer doorkruist worden.
 Om de nadelen van het omrijden voor land- en tuinbouwers en andere zelfstandigen, die er hun boterham verdienen, te verlichten, wordt de karterblok in de Herdeweg vervangen door een dynamische sluis met selectieve doorgang.
De dynamische sluis (poort met beperkte doorgang voor licentiehouders) vervangt een statische sluis (karterblok).
Een licentiehouder komt aangereden en kan de poort openen door via zijn GSM een nummer te bellen. De poort opent zich en na het doorrijden sluit deze automatisch.
Schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth : “Deze oplossing kwam er na overleg met zowel de actiegroep “pro” als de actiegroep “contra” de sluipwerende maatregelen. Deze dynamische sluis vervangt en versoepelt de huidige karterblok.“
Schepen voor Openbare Werken en Landbouw, Bart Keymolen: “Zo willen we tegemoet komen en een oplossing bieden aan de land- en tuinbouwers voor de nadelige gevolgen van de huidige statische sluizen, die hen een normale werking moeilijker maakt. Onder de noemer leefbaarheid mogen we zeker het werkbaar en dus ook het economisch aspect niet negeren.“
Schepen voor Mobiliteit, Jan Desmeth, vult aan: “Ook de bewoners, die in het binnengebied wonen, en niet éénduidig tot een bepaalde hoofdweg behoren, kunnen een licentie krijgen. Hiermee behouden we een duurzame oplossing voor het weren van het vele sluipverkeer, vooraleer de gemeente Anderlecht haar groot woonproject aan Erasmus realiseert. Aangezien iedereen bereikbaar blijft (zonder gebruik van deze poort!), kunnen vrienden en familie ten allen tijde bij iedereen in het binnengebied op bezoek gaan
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief