SINT-PIETERS-LEEUW - Christine De Paepe al 20 jaar verslaafd aan dansen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Christine De Paepe al 20 jaar verslaafd aan dansen

Editiepajot_leeuw_dansen
Ingezonden foto

Pure verslaving is inderdaad de drijfveer achter de danscarrière van Christine De Paepe. Niets heeft haar ooit kunnen doen afwijken van haar danspad en met trots blikt ze terug op een bewogen dubbel decennium. En bewegen doet ze nog steeds! 

Al enkele jaren besmet ze de dansers van Leeuwse turn- en dansvereniging Gympie met haar verslaving. Haar dynamische aanpak en enthousiasme werkt aanstekelijk en transformeert de spiegelzaal van Sporthal Ruisbroek iedere week tot een ware fuifzaal.
Vanaf september 2015 heeft Gympie wat nieuwigheden in petto wat betreft haar bijdrage. Ze gaat namelijk ‘back to her roots’ en neemt de hip hop lessen voor haar rekening. Bij hip hop wordt je gevoel voor ritme erg op de proef gesteld. Het is een energieke en erg populaire dansstijl die evolueerde uit tal van substijlen: Old school, New style, Lyrical, Housing, Waacking, Breakdance, enz... Verschillende ervan worden verwerkt in Christine haar choreografiën: multistylez! Hip hop steps zijn vaak los of net erg krachtig, laag bij de grond en vrij van strikte regels: Freestyle! Iets oudere tieners of jonge volwassenen kunnen iedere dinsdag om 19u komen bouncen op de meest catchy hip hop beats.
Ook nieuw bij Gympie zijn de Dans-Aerobics & Body Combat lessen op woensdag om 19u. Aerobics is ideaal voor gewichtsverlies, voor spierontwikkeling en voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Christine geeft iedere week een workout die wordt opgebouwd door opzwepende muziek. Men hoeft geen danservaring te hebben om de passen te kunnen volgen. Het tweede deel van de les besteedt ze aan Body Combat. Deze bewegingen zijn geïnspireerd op verschillende vechtsporten en worden correct uitgevoerd om efficient te zijn. De spieren ondergaan een ware metamorfose. Body Combat-workouts geven ook een boost aan het zelfvertrouwen. Als laatste onderdeel van de les worden er ook nog grondoefeningen gedaan waar opnieuw alle spieren moeten aan geloven. 
Om 20u15, eveneens op woensdag, brengt Christine alle dansgrage volwassenen (M/V) in hogere danssferen en dit al 7 jaar op rij. Weg uit de dagelijkse sleur, ideaal om te ontstressen na een zware werkdag en om nieuwe vrienden te maken. De grote leeftijdsverschillen tussen deze dansers doen niets af aan de perfecte verstandhouding. Elke nieuwe danser voelt zich meteen op zijn/haar gemak. Hun inzet en doorzetting om de uitdagende choreografieën te trotseren is uitmuntend. Christine geeft aan al haar danslessen een zalige ‘schwung’ en gebruikt daarvoor altijd zelf gemaakte mixen van de meest aanstekelijke hits uit allerlei muziekgenres. Variatie gegarandeerd aangevuld met de nodige ambiance.
 
Gympie heeft nog meer goed nieuws. Wie zich inschrijft voor 2 zalige zweetuurtjes per week krijgt een mooie korting op zijn/haar jaarabonnement, namelijk het goedkopere abonnement aan halve prijs, vb. €150 (dans) + €65 (halve prijs aerobics).
Meer info op www.gympie.be  of mail naar Christine: tt.depaepe@telenet.be
Bijna niet te vatten dat deze danslustige uit Sint-Pieters-Leeuw ooit als klein meisje beweerde dat ze nooit of te nimmer ging dansen, nadat haar mama haar met tegenzin de dansvloer had opgetrokken. Op haar 15e mocht ze mee naar een fuif met haar grote zussen en was vanaf dan steeds de eerste en de laatste op de dansvloer. Dochter van 2 kunstschilders uit Sint-Pieters-Leeuw (°66) ...
VERSLAVING
Christine startte haar dansopleiding met hip hop & breakdance in 1993 bij ‘The Bang Gang Dance Company’, toen bekend van B.B.Jerome & The BG. Ze begon zelf hip hop lessen te geven bij de oprichting van haar dansgroep ‘The Jump Junkies Dance Company’ in 1995. 
Vandaag, 20 jaar later, 16 dansspektakels later en meer dan 100 choreografieën later zijn de dansvloer en het podium nog steeds haar favoriete plek.
Al enkele jaren besmet ze de dansers van Leeuwse turn- en dansvereniging Gympie met haar verslaving. Haar dynamische aanpak en enthousiasme werkt aanstekelijk en transformeert de spiegelzaal van Sporthal Ruisbroek iedere week tot een ware fuifzaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief