SINT-PIETERS-LEEUW - Klein Oudenaken pakt uit met groots weekend

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Klein Oudenaken pakt uit met groots weekend

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Al ruim 30 jaar is het tijdens het eerste weekend van augustus een drukte van jewelste in Oudenaken. Het idyllische dorpje maakt zich dan op voor haar jaarlijkse Kermis. Een fuif, frisse streekbieren, varkens aan ’t spit en gratis ponyrijden voor alle kinderen blijven de vaste ingrediënten van Kermis Oudenaken.

“Als dorpsfeest willen wij in de eerste plaats een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud. Met een gemoedelijke aanpak willen we daar volop op inspelen”, aldus Johan Pint van rijvereniging De Leeuwse Ridders dat de feesten op 1 en 2 augustus organiseert.

Op zaterdag 1 augustus wordt de ene aardappelloods van de familie Lemaire-Pint omgetoverd tot een gezellig café. Vanaf 20u kan iedereen er terecht om bij een aangenaam achtergrondmuziekje te proeven van frisse streekbieren, cava, wijnen en lekkere tapas. “We hebben in het verleden al een reeks speciale bieren op de kaart gezet, maar nu pakken we uit met een echt streekbier. Wutte Mie wordt in Vlezenbeek gebrouwen met mout en gerst uit Oudenaken. Dit pareltje kon dus niet op onze kaart ontbreken”, stelt Pint. Het jonge volkje kan tezelfdertijd terecht in de tweede loods voor een fuif. De DJ’s zorgen er voor goede muziek, er is een cocktailbar en lokale verenigingen kunnen opnieuw mee strijden voor de zuipcup. Dat de toegang ook dit jaar gratis blijft, is mooi meegenomen.

Zondag is traditioneel een familiedag. Starten doen ze in Oudenaken met een fiets- en autozoektocht. Vanaf 14u kan er ingeschreven worden. De opbrengst van deze zoektochten gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Doorlopend kunnen kinderen zich uitleven op de springkastelen, er zijn tal van spelletjes en er kunnen ritjes gemaakt worden met de huifkar. “Maar de absolute topper voor de kinderen blijven onze pony’s. Om 16u kan iedereen er gratis een ritje op maken”, klinkt het. Een uurtje later worden de varkens aan ’t spit aangesneden. “Iedereen kan zich dan tegoed doen aan een lekker stukje vlees en onze huisbereide sauzen”, vertelt Johan Pint. Traditiegetrouw wordt Kermis Oudenaken afgesloten met een laatste fuif. “Discobar Discovery haalt dan nog eens alles uit de kast om er een onvervalste ‘Oudenaakse afsluiter’ van te maken.”

De organisatie is in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 30-tal ruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legt Johan Pint uit. Elke vier jaar richt de club ook een ruitertornooi in waaraan een 500-tal paarden deelnemen. “In 2016 staat de volgende editie op het programma. Die wordt speciaal, want wij mogen voor de tweede keer in onze clubgeschiedenis het provinciaal LRV-kampioenschap voor Vlaams-Brabant organiseren.”

Meer informatie: Johan Pint - 0478 30 35 93 of johan.pint@pandora.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief