De bibliotheek van RUISBROEK verhuisde

C21

De bibliotheek van RUISBROEK verhuisde

Bibliotheek_andere_plaats_1
Foto Olaf
 
Bibliotheek_andere_plaats_2
Foto Olaf
 

We hebben intensief gezocht naar een nieuwe geschikte locatie”, verklaarde schepen voor Bibliotheken, Gunther Coppens, “en vonden die in de ontmoetingsruimte van het nabij gelegen Dienstencentrum. De collectie zal zich voornamelijk richten op kinderen en senioren. Naast boeken zal er ook een beperkt aantal tijdschriften, films en spelletjes beschikbaar zijn. Uiteraard is het aanbod nog veel uitgebreider dankzij het ‘Afhaalpunt’, dat reeds sinds september operationeel is en ook in het Dienstencentrum is ondergebracht Het bibliotheekfiliaal van Ruisbroek verhuist naar het dienstencentrum ’t Paviljoentje, even verderop. Het huidige gebouw verkeerde al een tijdje in zeer slechte staat. Via de catalogus kan je met enkele muisklikken elk boek uit de hoofdbibliotheek laten overkomen, volledig gratis.”

Ook OCMW-voorzitter, Paul Defranc ziet tal van kansen in dit project. “Dit is een mooi voorbeeld waarbij diensten samenwerken en elkaar aanvullen”, zegt hij. “Er zijn tal van mogelijkheden. In eerste instantie leren bezoekers van het dienstencentrum het ‘Bibliotheekpunt’ kennen en omgekeerd. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld in onderling overleg afspraken worden gemaakt over de collectie. Richt het dienstencentrum een cursus in, dan kan de bibliotheek hierop inpikken en een aantal boeken aanbieden.”
De nieuwe bibliotheek feestelijk geopend met een spelletjesnamiddag. Vanaf dan hebben de inwoners van Ruisbroek opnieuw een aangename plek om alleen of met het gezin hun bibliotheek te bezoeken. Het bibliotheekpunt zal iedere woensdag open zijn van 14 tot 16 uur. Voor het afhaalpunt kan u elke weekdag tussen 9.30 en 17 uur terecht in het dienstencentrum. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2016
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief