SINT-PIETERS-LEEUW - Kermis Oudenaken, feest voor jong en oud

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kermis Oudenaken, feest voor jong en oud

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus bezorgt rijvereniging De Leeuwse Ridders, het kleine Oudenaken weer een onvergetelijke tweedaagse. Met een goed gevuld programma moet Kermis Oudenaken voor jong en oud een groot feest worden. Nieuw dit jaar is een kinderfuif op zaterdagavond. “Vanaf 18 uur speelt onze discobar aangepaste muziek voor de kleinsten. Ze worden ook getrakteerd op een dansoptreden, een springkasteel en andere animatie“, vertelt Johan Pint van De Leeuwse Ridders.

Op zaterdag 6 augustus wordt de ene aardappelloods van de familie Lemaire-Pint omgetoverd tot een kinderparadijs. Vanaf 18 uur kunnen kinderen van alle leeftijden er terecht voor een echte fuif. Aangepaste muziek, leuke gadgets en een optreden van dansgroep Dosido uit Drogenbos zullen zorgen voor de nodige sfeer. Op het menu staan frietjes en hamburgers. De ouders kunnen ondertussen een babbeltje slaan en genieten van lekkere streekbieren en gincocktails. “Net als vorig jaar hebben we de bieren van 4Pajot op onze kaart staan. Zij worden immers gebrouwen met Oudenaakse tarwe”, aldus Pint. De jeugd kan vanaf 22 uur terecht in de tweede loods voor een fuif. De toegang tot beide fuiven is gratis.

Ook op zondag is er aandacht voor jong en oud. Starten doen ze in Oudenaken met een fiets- en autozoektocht. Vanaf 14 uur kan er ingeschreven worden. De opbrengst van deze zoektochten gaat integraal naar 'Kom op tegen Kanker'. “Tijdens campagnejaar 2014-2015 konden we op die manier maar liefst 1.200 euro schenken voor de strijd tegen kanker”, klinkt het bij de organisatie.

Doorlopend kunnen kinderen zich uitleven op springkastelen, er zijn tal van spelletjes en er kunnen tochtjes gemaakt worden met de huifkar. En om 16 uur staan de pony’s klaar om kinderen een onvergetelijk ritje op hun rug te laten maken. Een uurtje later zijn de vier varkens aan ’t spit klaar om versneden te worden. Hoewel ze al 20 jaar op het menu staan in Oudenaken, vormen ze samen met de huisbereide sauzen nog steeds een topper. Traditiegetrouw wordt Kermis Oudenaken afgesloten met een laatste fuif. Discobar Discovery haalt dan nog eens alles uit de kast om er een onvervalste ‘Oudenaakse afsluiter’ van te maken.

Uitrusten na dit feestweekend is er voor de organisatie niet echt bij. Meteen nadien starten De Leeuwse Ridders met de voorbereiding van het provinciaal LRV-kampioenschap dat doorgaat op zondag 18 september langs de Gaasbeekstraat in Oudenaken. Johan Pint: “Het is voor de tweede keer in onze clubgeschiedenis dat we dit kampioenschap mogen organiseren. Een hele dag lang nemen een 500-tal paarden en hun ruiters het in tal van disciplines tegen elkaar op om uit te maken wie zich Vlaams-Brabants kampioen mag noemen.”

De organisatie is in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 20-tal ruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legt Johan Pint uit. Elke vier jaar richt de club ook een ruitertornooi in waaraan een 500-tal paarden deelnemen.

Meer informatie: Johan Pint - 0478 30 35 93 of johan.pint@pandora.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief