SINT-PIETERS-LEEUW wijst toetreding State Grid Corporation of China tot het kapitaal van Eandis af.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wijst toetreding State Grid Corporation of China tot het kapitaal van Eandis af.

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw prak zich  uit tegen de toetreding van State Grid Corporation of China tot het kapitaal van Eandis, als "private partner".

 De gemeenteraad is van oordeel dat de voorgestelde inbreng van State Grid vanuit louter bedrijfseconomisch oogpunt aantrekkelijk is. Evenwel oordeelt de gemeenteraad dat State Grid Corporation of China geen private partner is en dat de toetreding van om het even welk buitenlands staatsbedrijf tot het kapitaal van Eandis niet wenselijk is.  Deze visie wordt nog versterkt door de recent bekend gemaakte brief van de Staatsveiligheid.

  Om deze redenen besliste de gemeenteraad unaniem om op de algemene vergadering van Eandis tegen de voorgestelde toetreding van State Grid te stemmen.

 Sint-Pieters-Leeuw staat principieel positief tegenover de toetreding van een echte private partner. Niettemin wenst het bestuur dat bij voorkeur een beroep zou gedaan worden op het Vlaamse publiek en dat, indien nodig, de Vlaamse  regelgeving  daartoe wordt aangepast.

  Ook tegenover een nieuwe kapitaalronde bij de Vlaamse gemeenten zelf staat het gemeentebestuur

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief